Ismerje meg a Példaképeket, döntsük el együtt,
ki legyen az Év Példaképe 2015 közönségdíjasa!
Szavazáshoz lépjen be Indapassával!
Jelöljön egy példaképet! Rá szavazok! Elküldött szavazata később
nem módosítható!
VAGY
 • Huszár András

  Huszár András

  Hellowood Kft - Budapest Huszár András mindig is épített valamit, és nem csupán azért, mert építész. Sokan a falaknál és sarokablakoknál sokkal többet köszönhetnek neki: alkotótábort, osztályfőnöki órát, segítséget, ötleteket, inspirációt. A fiatal építész a Hello Wood egyik alapítója.
 • Erdélyi Tamás

  Erdélyi Tamás

  H3Hungary Kft. - Budapest Kevés vállalkozó mondhatja el magáról, hogy annyi előítélettel kell megbirkóznia, mint Erdélyi Tamásnak és társának, de a szabadtéri sporteszközöket gyártó és tervező fiatalokat ez sem tántorította el. Miközben itthon azért is éveket kellett küzdeniük, hogy komolyan vegyék őket, ma már nagyrészt külföldre értékesítenek.
 • Vincze Zoltán

  Vincze Zoltán

  ViZolMix Kft. - Nagyhegyes Vincze Zoltán egy hajdúszoboszlói strandon dolgozó testfestőből lett tucatnyi embert foglalkoztató cég vezetője. Tízmilliós tartozással, rengeteg tapasztalattal a háta mögött vágott bele a csillámtetoválásokat, arcfestés-alapanyagokat kínáló vállalkozásába, amely mára több mint tizenkét embernek ad munkát, de ezreknek szerez örömet.
 • Székely Ádám

  Székely Ádám

  InfoGroup cégcsoport - Budapest Saját lakásukat is kockáztatva kezdtek ingatlanos céget építeni Székelyék. Időben váltottak profilt, a generációváltás azonban előbb jött, mint gondolták. Ádám nemcsak új lendületet hozott, de határozott céljai is vannak, akár tőzsdére is vinné a családi céget.
 • Papp Zoltán

  Papp Zoltán

  CAD Production Kft. - Kaposvár Innovatív gépészeti tervezéssel és gyártással, prototípus-fejlesztéssel foglalkozik Papp Zoltán cége, ahol a feladatok megoldásához nélkülözhetetlen a találékonyság és a magas szintű szakmai tudás. Olyan problémára találnak megoldást, amelyre korábban senki.
 • ZÅ‘di-Sipos Mária

  Ződi-Sipos Mária

  CreatIT Solutions Kft. - Szeged Ződi-Sipos Mária 30 éves, de már hosszú utat járt be: újságíróként végzett és dolgozott, majd kommunikációs szakember, később HR-es lett. 2009-ben a HVG Állásbörze marketingese volt, ekkor ismerkedett meg informatikus férjével, fél évvel később már megszületett a közös cégük.
 • Sméja Miklós

  Sméja Miklós

  Research Institute Hungary Kft. - Budapest Sméja Miklós az egyik világhírű magyar startupot, a LogMeInt hagyta ott egy másik startupért, egyben egy, az IT-világnál egyszerre ingoványosabb és rögösebb iparágért. Csapatával azon dolgozik, hogy az autószervizekben digitalizálják a munkafelvételt. Ebben ez a vállalkozás az első Európában.
 • Domokos Béla

  Domokos Béla

  Gastimpex Hungária Kft. - Budapest Domokos Béla a válság mélypontján kezdett vállalkozni, annak nehézségei és egy ki nem fizetett számla bedöntötte a cégét. Alig egy évvel később létrehozott egy másik vállalatot, ugyanolyan profillal: ipari konyhatechnológiát értékesít, szállít és épít. Másodszorra jóval szerényebb és előrelátóbb volt, nem bánta meg, hogy belevágott.
 • Ljasuk Dimitry

  Ljasuk Dimitry

  GlobalPlaza Kft. - Budapest Ljasuk Dimitry egy percre sem állt meg. Vagy kukoricát árult a strandon, vagy farmert gyártott az osztálytársainak, vagy – manapság – milliós forgalmú vállalkozásokat vezet. Hazajött Los Angelesből, és díjnyertes weboldalával, a globalplaza.hu-val több millió magyarnak segített az elmúlt tíz évben, hogy mit és hol érdemes vásárolni.
 • Alexa Zsolt

  Alexa Zsolt

  MINUSPLUS Generáltervező Kft. - Budapest Alexa Zsolt még be sem fejezte az egyetemet, két társával együtt már saját építészcégükön dolgozott. Átvészelték a válságot, és ma már azt élvezik a legjobban, ha átadhatják tudásukat a fiataloknak.
 • Pinczés Marianna

  Pinczés Marianna

  Corn Oil Press Kft. - Budapest Pinczés Marianna a borászatokban hulladékként kezelt törkölyből kezdett egészséges és természetes olajokat gyártani, ráadásul úgy, hogy az üzemben felhasználatlan melléktermék nem keletkezik. Egykori álma egy étterem volt ugyan, de a hidegen sajtolt olajokkal nem szakadt el a gasztronómiától.
 • Rozgonyi-Kulcsár Viktória

  Rozgonyi-Kulcsár Viktória

  Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület - Budapest A kultúra és a közösség az a két érték, amiket Rozgonyi-Kulcsár Viktória át akar menteni a jövő generációjának. Minderre pedig létrehozta a független művészeket segítő FÜGE ernyő- és produkciós szervezetet, valamint a Jurányi Inkubátorházat, ami ötven művészi és civil szervezetnek ad közös otthont és alkotóteret.
 • Zsidai Zoltán Roy

  Zsidai Zoltán Roy

  Zsidai Group - Budapest Zsidai Zoltán Roy szinte a Café Pierrot-ban nőtt fel, a nyolcvanas években elsőként induló magántulajdonú kávéházban, amelyet a szülei nyitottak meg. Sokáig biztosra vette, hogy ő nem alapít saját céget. Ma nagycsaládos édesapa és vállalkozó: négy gyermeket nevel, tíz éttermet és egy szállodát vezet.
 • Raj Ráchel

  Raj Ráchel

  Raj Ráchel Tortaszalon, Torta.hu - Budapest Divattervezőnek készült, végül a torták „felöltöztetésében” találta meg magát Raj Ráchel, aki az ország első tortatervezőjeként a legsikeresebb hazai tortarendelő weboldalt, a torta.hu-t is üzemelteti. Emellett a zsidó gasztronómia nagykövete is, workshopokon, főzőiskolákban és a tévé képernyőjén osztja meg a kóserstyle konyha titkait.
 • Hampuk Richárd

  Hampuk Richárd

  Person Magyarország Kft. - Kaposvár Hampuk Richárd éveken át dolgozott egy PR-ügynökségnél, de szeretett volna kipróbálni egy másféle modellt. Amikor elszánta magát, felmondott, aztán létrehozta a saját vállalkozását, a Person Communicationst. Be akarta bizonyítani, hogy az ügyfélnek nem kell a második helyre szorulnia a cég nyereségéhez képest.
 • Szihalmy Levente

  Szihalmy Levente

  Boglár élelmiszer Kft. - Budapest Szihalmy Levente szinte mindent feláldozott azért, hogy hat évig egy sikeres multinacionális karrier mellett üzemeltesse bolthálózatát. Mégis azt mondja, egy kis őrültségen kívül kellett a multi esernyője is, hogy helyt tudjon állni az élelmiszer-kiskereskedelem kemény világában.
 • Németh Rita

  Németh Rita

  Stukk Kft/PendriveGuru Kft. - Győr Németh Rita vállalkozása pendrájvokat tervez, gyárt és értékesít. A reklámtárgyak piaca rendkívül telített, ezért elszántnak kell lennie annak, aki ide belép. Bízik az ötleteiben, ahogy bízott a döntésében akkor is, amikor édesanyaként gondolt egy nagyot, és a GYES után saját erőből próbált érvényesülni.
 • Szántó Péter

  Szántó Péter

  SpringTab Kft., Szanto.co - Budapest Nem kisebb cél vezérli Szántó Pétert, mint hogy megoldásával, a SpringTab szoftverrel a személyes élmény megteremtésével forradalmasítsa a digitális kommunikációt. Adott már elő a TEDxYouth-on, és műsorvezetője volt az RTL Klub első startup- és közösségi médiaműsorának, az Infomániának.
 • Varga Balázs

  Varga Balázs

  MechatroMotive Kft. - Kóka Varga Balázs mechatronikai mérnök, örök nyughatatlan, alkotási vágytól fűtött fejlesztő és cégvezető. Rajong a komplex műszaki rendszerekért, a járműfejlesztésért, a versenyzésért. Szeret elszakadni a konvencióktól, más perspektívából tekinteni a problémákra, és így a szokványos dolgokból merőben újakat létrehozni.
 • Bite Barbara

  Bite Barbara

  Coaching Team Kft. - Budapest Bite Barbara az olimpiára készült profi kézilabdázóként, de egy makacs sérülés miatt idő előtt fel kellett adnia a sportot. Huszonnyolc évesen egy multinál 100 ember dolgozott az osztályán, majd a gyermekvállalással együtt karrierváltás is következett. 2010-ben létrehozta saját vállalkozását, amivel a fiatal vezetőket célozták meg.
 • Osvárt Judit Gabriella

  Osvárt Judit Gabriella

  Osv-Art Kft. - Budapest A magát „papírőrültnek” valló vállalkozó-menedzser missziója: az átlag lépjen túl azon, hogy a dizájn szó jelentése kimerül a „valami felszínes, csak nézzen ki jól” alapálláson. Üzleti döntéshozókat próbál összekötni tehetséges művészekkel, a jó dizájn ugyanis kifizetődő befektetés.
 • Vaszkó Tibor

  Vaszkó Tibor

  Green Packaging Kft. - Budapest Vaszkó Tibor sokat kockáztatott, de ma azt csinálja, amiben igazán jó – és nem kell kompromisszumokat kötnie. Mikroszkóptól a repülőig bármit becsomagolnak.
 • Merker Dávid

  Merker Dávid

  Hosszúlépés. Járunk?, Városi Séta Kft. - Budapest Angliából indult, mégis Magyarországon hozott létre valami rendkívülit Merker Dávid és felesége, Koniorczyk Bori. A tematikus budapesti sétákat kínáló családi vállalkozást sokan ismerik, de a város megismertetésén kívül Dávid személyes inspirációja, hogy érthetővé és érdekessé tegye a tudományt a mindennapi emberek számára.
 • Csetvei Krisztina

  Csetvei Krisztina

  Csetvei Pincészet - Mór Csetvei Krisztina álma a saját bor volt, így gondolt egy nagyot, és belevágott: Budapestről Mórra költözött, és fehérborokat kezdett készíteni. Első generációs borászként mindent lépésről lépésre tanult meg, ma pedig borai fellelhetők több nívós étterem kínálatában, borszaküzletek polcain, diplomáciai rendezvényeken.
 • Süle Dániel

  Süle Dániel

  Leisure Master Kft. - Szombathely Süle Dániel életét gyermekkora óta a sport teszi ki, de sok más társával ellentétben ő az üzleti életben kamatoztatta kitartását és csapatszellemét. Még csak 27 éves, de ha személyi edző stúdiójáról van szó, kevés nála céltudatosabb embert találni.
 • Molnár Gábor

  Molnár Gábor

  Unisignal Kft. - Miskolc Értéket akart teremteni, és tenni valamit a környezetvédelemért – ezért elért eredményeit maga mögött hagyva Molnár Gábor elkezdett környezetkímélő, kis energiafelhasználású családi házakat építeni. Az építőipar mélyrepülése rá nem hatott, mára az ő cége az egyik legkeresettebb a környezettudatos építkezés területén.
 • Lám István

  Lám István

  Tresorit Kft. - Budapest Lám István kisiskolás korában találkozott először a titkosítással, majd az egyetemen csodálkozott rá, hogy lehet a kriptográfiával akadémikusan is foglalkozni. Diploma előtt megalapította vállalkozását, a Tresoritot. Tárt karokkal várják a hackereket, 50 ezer dollár a jutalma annak, aki feltöri a Tresoritot, de ez még senkinek nem sikerült.
 • Szekeres Péter

  Szekeres Péter

  Neticle Technologies - Budapest Saját ötletből, önerőből és egy tehetséges csapat segítségével hozott létre Szekeres Péter egy olyan netes szövegelemző programot, ami közel emberi pontosságú. Lépésről lépésre haladva szeretnék meghódítani a közép-európai piacot, öt éven belül tizenöt országban jelennének meg, és új megoldásokat is fejlesztenek a szövegelemzésre alapozva.
 • Rizmajer Róbert

  Rizmajer Róbert

  RizmajerArt - Újhartyán Néhány művész elvarázsolt világban él, Rizmajer Róbert mégis kőszobrász-restaurátorként vállalkozást alapított. Azt vallja, hogy egy vállalkozónak nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is kell gondolkoznia. Ha pedig kimeríti a mindennapi hajtás, az alkotásban találja meg a nyugalmat.
 • Tóth Gusztáv

  Tóth Gusztáv

  Igazioliva - Pomáz Nem kis elszántság kell ahhoz, hogy valaki prémium olívaolaj-szaküzletet hozzon létre egy olyan országban, ahol nem terem meg az olajfa, az olívaolaj pedig nem része a konyhakultúránknak. Tóth Gusztáv mégis úgy döntött, hogy erre teszi fel az életét. Ma már ő a régió legkeresettebb olívaolaj-szakkereskedője.
Huszár András

Huszár András

Hellowood Kft - Budapest

Huszár András mindig is épített valamit, és nem csupán azért, mert építész. Sokan a falaknál és sarokablakoknál jóval többet köszönhetnek neki: alkotótábort, osztályfÅ‘nöki órát, segítséget, ötleteket, inspirációt. A fiatal építész a Hello Wood egyik alapítója, a „túlórák után ma is tervez házakat”, de fÅ‘leg az alkotótáborból kinÅ‘tt projektre fókuszál. A Hello Wood piaci megrendelésekbÅ‘l él év közben, installációkkal válaszolnak problémákra vagy feladványokra, és közben fontos társadalmi üzeneteket juttatnak célba – most már a határon túlra is. András tanít, ötletel, szervez és ügyvezet. Lendületesen és vidáman mesél arról, hogy miért fontos számára a közösségépítés, és nem bánja, hogy épp saját konkurenciáját neveli ki. A Hello Wood pedig egy csórompusztai magtár mellÅ‘l megmutatta, hogy művészi igényű üzenetek megalkotásával is lehet üzletileg racionális projekteket futtatni – igen, még Magyarországon is.

Interjú a Példaképpel
Erdélyi Tamás

Erdélyi Tamás

H3Hungary Kft. - Budapest

Kevés vállalkozó mondhatja el magáról, hogy annyi elÅ‘ítélettel kell megbirkóznia, mint Erdélyi Tamásnak és társának, de a szabadtéri sporteszközöket gyártó és tervezÅ‘ fiatalokat még az sem tántorította el, ha a szemükbe nevettek. Miközben itthon azért is éveket kellett küzdeniük, hogy komolyan vegyék Å‘ket, ma már nagyrészt külföldre értékesítenek. A pénzügyi siker mellett azonban már a kezdetektÅ‘l arra törekedtek, hogy valami olyat hozzanak létre, ami nemcsak a társadalomra, hanem a környezetre is jó hatással van.

Interjú a Példaképpel
Vincze Zoltán

Vincze Zoltán

ViZolMix Kft. - Nagyhegyes

Hogyan lesz egy hajdúszoboszlói strandon dolgozó testfestÅ‘bÅ‘l tucatnyi embert foglalkoztató cég vezetÅ‘je? Egyedi ötlettel, kockázattal, alázattal és sok-sok munkával. Vincze Zoltán tízmilliós tartozással, rengeteg tapasztalattal a háta mögött vágott bele a csillámtetoválásokat, arcfestés-alapanyagokat kínáló vállalkozásába, amely mára több mint tizenkét embernek ad munkát, de ezreknek szerez örömet. Vallja, hogy a kezdeti hibák, tapasztalatok, tudatosság és persze egy kiváló csapat nélkül nem sikerült volna véghezvinni célját.

Interjú a Példaképpel
Székely Ádám

Székely Ádám

InfoGroup cégcsoport - Budapest

Bár voltak még saját elképzelései, és nem akart „apuci kedvence” lenni, mégis idejekorán be kellett szállnia a családi cég irányításába. Székely Ádámot eddig minden munkahelyén bedobták a mélyvízbe, most már azonban az apai örökség súlya nyomja a vállát. Az InfoGroup családi cégként versenyez a nehézfiúk között, s nem tagadják: a tudatos tervezés mellett hatalmas szerencse is kellett ahhoz, hogy a válságot ilyen könnyedén túléljék. De Ádám ma már élvezi ezt a történetet.

Interjú a Példaképpel
Papp Zoltán

Papp Zoltán

CAD Production Kft. - Kaposvár

Innovatív gépészeti tervezéssel és gyártással, prototípus-fejlesztéssel foglalkozik Papp Zoltán cége, a CAD Production Kft. Csapatával célgépeket terveznek és gyártanak, egyedi, konkrét célra készülÅ‘ specifikus berendezéseket. Dinamikus gépészeti területrÅ‘l van szó, ahol a feladatok megoldásához nélkülözhetetlen a találékonyság és a magas szintű szakmai tudás. Zoltánnak azon napjai telnek jól, amikor elindítanak egy tesztüzemet, és a berendezés pontosan úgy működik, ahogy a csapata megálmodta. Továbbá, amikor olyan problémára találnak megoldást, amelyre korábban senki.

Interjú a Példaképpel
Ződi-Sipos Mária

Ződi-Sipos Mária

CreatIT Solutions Kft. - Szeged

ZÅ‘di-Sipos Mária 30 éves, de már hosszú utat járt be: újságíróként végzett és dolgozott, majd kommunikációs szakember, késÅ‘bb HR-es lett, és mindeközben elvégzett egy nemzetközi gazdasági mesterképzést is. 2009-ben a HVG Állásbörze marketingese volt, ekkor ismerkedett meg informatikus férjével, fél évvel késÅ‘bb már megszületett a közös cégük. Kezdetben a kreatív feladatokkal akart foglalkozni, de hamarosan észrevették, hogy az IT-üzletág jobban pörög, mint a marketing. Erre fókuszáltak, Mária pedig belecsöppent a projektmenedzsmentbe és ezzel el is indult az informatika irányába. A kiterjesztett valóságnál kötöttek ki, ami akkor még gyerekcipÅ‘ben járt hazánkban.

Interjú a Példaképpel
Sméja Miklós

Sméja Miklós

Research Institute Hungary Kft. - Budapest

Sméja Miklós az egyik világhírű magyar startupot, a LogMeInt hagyta ott egy másik startupért, egyben egy, az IT-világnál egyszerre ingoványosabb és rögösebb iparágért. Csapatával azon dolgozik, hogy az autószervizekben digitalizálják a munkafelvételt. Ebben ez a vállalkozás az elsÅ‘ Európában. Rengeteg pénzt áldoznak kutatásra és fejlesztésre, s ha nem fordítanának ilyen magas összeget erre a célra, már két éve nyereséges lenne a társaság. Miklós büszke arra, hogy belevágtak, és arra, amit a csapattal együtt elértek.

Interjú a Példaképpel
Domokos Béla

Domokos Béla

Gastimpex Hungária Kft. - Budapest

Domokos Béla a válság mélypontján kezdett vállalkozni, annak nehézségei és egy ki nem fizetett számla bedöntötte a cégét. Mindez azonban nem akadályozta meg abban, hogy alig egy évvel késÅ‘bb létrehozzon egy másik vállalatot, ugyanolyan profillal: ipari konyhatechnológiát értékesít, szállít és épít. Másodszorra jóval szerényebb és elÅ‘relátóbb volt, a szerencse is melléállt. Szereti ezt az iparágat, nem bánta meg, hogy újra belevágott.Van tapasztalata a vendéglátásban is, az édesapjától átvett egy panziót és éttermet a szülÅ‘falujában, amelyet a harmadik cége üzemeltet. Tudatosabbá és felkészültté tette az elsÅ‘ kudarc, vállalkozása szépen növekszik.

Interjú a Példaképpel
Ljasuk Dimitry

Ljasuk Dimitry

GlobalPlaza Kft. - Budapest

Ljasuk Dimitry egy percre sem állt meg. Vagy kukoricát árult a strandon, vagy farmert gyártott az osztálytársainak, vagy – manapság – milliós forgalmú vállalkozásokat vezet. Hazajött Los AngelesbÅ‘l, mert úgy gondolta, hogy neki Magyarország ugyanúgy a lehetÅ‘ségek országa lehet, és soha nem adta fel az álmait. Díjnyertes weboldalával, a globalplaza.hu-val kezdte, amivel több millió magyarnak segített az elmúlt tíz évben, hogy mit és hol érdemes vásárolni. Szerinte a legtöbb ember vágya, hogy nyomot hagyjon maga után, de ehhez nem mindenkiben van meg a kitartás. Ám ha Å‘t négyszer küldték el egy potenciális partnertÅ‘l, ötödszörre is visszament.

Interjú a Példaképpel
Alexa Zsolt

Alexa Zsolt

MINUSPLUS Generáltervező Kft. - Budapest

Nem szokványosan indult Alexa Zsolt, Rabb Donát és Schreck Ákos karrierje. A három fiatal az egyetemen találkozott, és mire végeztek, már a saját építészcégükben dolgoztak. A folytatás azonban nem volt mindig ennyire meseszerű: pontosan tudják, milyen az, amikor a megrendelÅ‘k az utolsó pillanatban állítják le az elnyert megbízást, legyen az a kormányzati negyed vagy akár egy irodaház. A válságot átvészelve ma már az jelenti számukra a legnagyobb sikert, ha tapasztalataikat a fiataloknak is átadhatják.

Interjú a Példaképpel
Pinczés Marianna

Pinczés Marianna

Corn Oil Press Kft. - Budapest

Le sem tagadhatja, Å‘ már a kapitalizmus gyermeke. A rendszerváltás után született lány érett üzletasszonyként nyilatkozik, de azért fel-felnevet, amikor visszaemlékszik az elsÅ‘ idÅ‘kre. A cégcsoport a borászatokban hulladékként kezelt törkölybÅ‘l kezdett egészséges és természetes olajokat gyártani, ráadásul úgy, hogy az üzemben felhasználatlan melléktermék nem keletkezik. Marianna álma gyerekkorában egy étterem volt ugyan, de a hidegen sajtolt olajokkal nem szakadt el a gasztronómiától, sÅ‘t, új szerelembe esett. Ma már magliszteket és természetes kozmetikai alapanyagokat is készítenek üzemeikben, ahol saját fejlesztési gépeik szeparálják a magokat és sajtolják az olajat. „Savperoxid-szám” – mondja miközben az olajak élettartalmáról faggatom, és még ekkor is átjön, tényleg szinte szerelmes a cégébe. Marianna tapasztalt játékosnak számít a piacon, 12 embernek ad munkát miközben még ma is csak 25 éves. Amikor lehetÅ‘sége volt, kockáztatott. Mert és nyert – ezért is mondhatjuk rá nyugodtan, hogy Å‘ mát tényleg a kapitalizmus gyermeke.

Interjú a Példaképpel
Rozgonyi-Kulcsár Viktória

Rozgonyi-Kulcsár Viktória

Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület - Budapest

A kultúra és a közösség az a két érték, amiket Rozgonyi-Kulcsár Viktória át akar menteni a jövÅ‘ generációjának, sÅ‘t, a mostaninak is, hiszen a mai digitalizált világban sokan elfelejtenek könyvet olvasni, színházba járni. Ugyancsak szeretne segíteni a művészeken, akiknek szükségük van menedzsmenti vagy infrastrukturális támogatásra. Minderre pedig egy olyan modellt talált ki, ami Európában is egyedülálló. Létrehozta a független művészeket segítÅ‘ FÜGE ernyÅ‘- és produkciós szervezetet, valamint a Jurányi Inkubátorházat, ami ötven művészi és civil szervezetnek ad közös otthont és alkotóteret. Nem kis kockázatot vállalt mindezzel, olyan utakon jár, amelyek még nincsenek kikövezve, de a nehézségeket feledteti vele, amikor látja megszületni az ötleteit.

Interjú a Példaképpel
Zsidai Zoltán Roy

Zsidai Zoltán Roy

Zsidai Group - Budapest

Zsidai Zoltán Roy szinte a Café Pierrot-ban nÅ‘tt fel, a nem éppen vállalkozóbarát nyolcvanas években elsÅ‘ként induló magántulajdonú kávéházban, amelyet a szülei nyitottak meg. Sosem látta a szüleit alkalmazottnak, sokáig mégis biztosra vette, hogy Å‘ nem alapít saját céget. Ma nagycsaládos édesapa és nagycsaládos vállalkozó: négy gyermeket nevel, tíz éttermet és egy szállodát vezet. Ám ez számára nem munka, hanem küldetés: meggyÅ‘zÅ‘dése, hogy ha visszaemeljük Magyarországot az Å‘t megilletÅ‘ helyre a világ gasztrotérképén, a teljes magyar kultúrát jutalmazzuk és támogatjuk. Mert az embert az élményei teszik azzá, ami.

Interjú a Példaképpel
Raj Ráchel

Raj Ráchel

Raj Ráchel Tortaszalon, Torta.hu - Budapest

DivattervezÅ‘nek készült, végül a torták „felöltöztetésében” találta meg magát Raj Ráchel, aki az ország elsÅ‘ tortatervezÅ‘jeként a legsikeresebb hazai tortarendelÅ‘ weboldalt, a torta.hu-t is üzemelteti. Emellett a zsidó gasztronómia nagykövete is, workshopokon, fÅ‘zÅ‘iskolákban és a tévé képernyÅ‘jén osztja meg a kóserstyle konyha titkait. Saját sorozata nagy siker volt a TV Paprikán, a családi receptjük alapján készült „Raj Ráchel Flódnija” pedig a legismertebb magyar-zsidó sütemény Magyarországon és nemzetközi szinten is. Sikerének titka a magabiztosság, a megoldásközpontúság és az energia.

Interjú a Példaképpel
Hampuk Richárd

Hampuk Richárd

Person Magyarország Kft. - Kaposvár

Hampuk Richárd éveken át dolgozott egy PR-ügynökségnél. Sokat tanult ott és jól érezte magát, de egyre biztosabb volt abban, hogy szeretne kipróbálni egy másféle modellt. Amikor elszánta magát, felmondott, aztán létrehozta a saját vállalkozását, a Person Communicationst. Be akarta bizonyítani, hogy az ügyfélnek nem kell a második helyre szorulnia a cég nyereségéhez képest. Az értékrendjében egyelÅ‘re mindent megelÅ‘z a vállalkozása, még a magánéletét is. Attól boldog, hogy létrehoz valami nagyszabásút.

Interjú a Példaképpel
Szihalmy Levente

Szihalmy Levente

Boglár élelmiszer Kft. - Budapest

Ha nincs benned alázat, felejtsd el – ezt tanácsolja az összes leendÅ‘ vállalkozónak Szihalmy Levente, aki jól tudja, mit beszél, hiszen szinte mindent feláldozott azért, hogy hat évig egy sikeres multinacionális karrier mellett üzemeltette bolthálózatát. Mégis azt mondja, egy kis Å‘rültségen kívül kellett a multi esernyÅ‘je is, hogy helyt tudjon állni az élelmiszer-kiskereskedelem kemény világában. Azt azonban soha nem felejti el, hogy a sikert csak ötven százalékban köszönheti magának.

Interjú a Példaképpel
Németh Rita

Németh Rita

Stukk Kft/PendriveGuru Kft. - Győr

A reklámtárgyak piaca rendkívül telített, elszántnak kell lennie annak, aki ide belép, miközben jól eltalált, eredeti, dizájnos és használható produktumot kell kínálnia. Németh Rita vállalkozása pendrájvokat tervez, gyárt és értékesít. Egy cseppet sem aggasztják a körülmények, bízik az ötleteiben, ahogy bízott a döntésében akkor is, amikor édesanyaként gondolt egy nagyot, és a GYES után nem visszailleszkedni próbált, hanem saját erÅ‘bÅ‘l érvényesülni. Gyártott már malacka- és sarokcsiszoló-formájú eszközt is, folyamatosan fejleszti a weboldalát, és mert lépést tart az adathordozók fejlÅ‘désével, szinte minden „kütyü” dizájnosítása megtalálható a kínálatában. Legjobban az önállóságot szereti abban, hogy vállalkozik.

Interjú a Példaképpel
Szántó Péter

Szántó Péter

SpringTab Kft., Szanto.co - Budapest

Nem kisebb cél vezérli Szántó Pétert, mint hogy megoldásával, a SpringTab szoftverrel a személyes élmény megteremtésével forradalmasítsa a digitális kommunikációt, és ezzel új lehetÅ‘séget adjon a márkák kezébe a növekedésre. Tanácsadóként kezdte, ügyfele volt például a L’Oreal, az OTP és a MasterCard, két évig pedig a Fashion Street marketingvezetÅ‘jeként dolgozott. A szakma egyik legismertebb szakértÅ‘jeként elÅ‘adott a TEDxYouth-on, és műsorvezetÅ‘je volt az RTL Klub elsÅ‘ startup- és közösségi médiaműsorának, az Infomániának. Úgy véli, az önfejlesztés és a rugalmasság segítette idáig az útján, és az, hogy soha nem adja fel az álmait, még kudarcok esetén sem. SÅ‘t, szerinte a kudarc egyenes út a sikerhez, mert a bukás mindig egy lehetÅ‘ség, amibÅ‘l tanulni lehet.

Interjú a Példaképpel
Varga Balázs

Varga Balázs

MechatroMotive Kft. - Kóka

Mechatronikai mérnök, örök nyughatatlan, alkotási vágytól fűtött fejlesztÅ‘ és cégvezetÅ‘. Rajong a komplex műszaki rendszerekért, a járműfejlesztésért, a versenyzésért. Szeret elszakadni a konvencióktól, más perspektívából tekinteni a problémákra, és így a szokványos dolgokból merÅ‘ben újakat létrehozni.

Interjú a Példaképpel
Bite Barbara

Bite Barbara

Coaching Team Kft. - Budapest

Az olimpiára készült profi kézilabdázóként, de egy makacs sérülés miatt idÅ‘ elÅ‘tt fel kellett adnia a sportot. Marketing szakos közgazdászként a Baumaxhoz került, ahol négy hónap után már vezetÅ‘ pozícióban találta magát, huszonnyolc évesen száz ember dolgozott az osztályán. A gyermekvállalás egybeesett a karrierváltással. Miután vezetÅ‘ként tudatosan fejlesztette magát és belsÅ‘ tréningeket is tartott, egy képzést követÅ‘en és egy barátsággal „beljebb”, Lerf Andreával együtt indították el elsÅ‘ saját cégüket 2010-ben. A Coaching Team Kft. a fiatal vezetÅ‘ket célozta meg. ElsÅ‘ nyílt képzési programjukat, a Fiatal VezetÅ‘k Akadémiáját százötvenen végezték el, nem eredménytelenül. A kezdeményezés annyira sikeres volt, hogy ügyfélként bejelentkezett a Knorr-Bremse, a Mercedes, a UPC és a Telekom is. Azóta nÅ‘i vezetÅ‘képzÅ‘t is tartottak, de a fiatalokról sem mondtak le, idén indították el az Év Fiatal VezetÅ‘je díjukat. A társadalmi felelÅ‘sség jegyében számos projektben vettek részt, 2014-ben elindították Fiatal Utca nevű kezdeményezésüket, ahol egy mozijegy áráért tartanak tréninget tehetséges pályakezdÅ‘knek.

Interjú a Példaképpel
Osvárt Judit Gabriella

Osvárt Judit Gabriella

Osv-Art Kft. - Budapest

A magát „papírÅ‘rültnek” valló vállalkozó-menedzser missziója: az átlag lépjen túl azon, hogy a dizájn szó jelentése kimerül a „valami felszínes, csak nézzen ki jól” alapálláson. Üzleti döntéshozókat próbál összekötni tehetséges művészekkel, a jó dizájn ugyanis kifizetÅ‘dÅ‘ befektetés, és errÅ‘l az érintettek a magyar piacon még nem mindig tudnak. Judit három éve szervezi a szakma tíznapos fesztiválját. A Design Hét lehetÅ‘séget ad a pályakezdÅ‘knek az elsÅ‘ lépések megtételére, és közelebb hozza a dizájnt a hétköznapok valóságához, mert annak nagyon is része, csak nem vesszük észre. Judit szervez, telefonál, rohan – nemcsak a munkában, a magánéletében is. Egykori újságíróként hamar rájött, és nem félt magának bevallani: nem az alkotásban erÅ‘s, hanem abban, hogy megmondja, ki miben jó. Most azon dolgozik, hogy újabb üzleti fókuszú platformmal segítse elÅ‘ a magyar dizájn fejlÅ‘dését.

Interjú a Példaképpel
Vaszkó Tibor

Vaszkó Tibor

Green Packaging Kft. - Budapest

A Green Packaging csomagolástechnikai cég társtulajdonosa régi motorosként kezdett saját üzletébe. „Nem vagyok régi vállalkozó” – mondja szerényen, pedig cége idén 700 millió forint feletti eredménnyel, jövÅ‘re már 1,1 milliárdos bevétellel számol. Nem rossz ez mindössze négy év alatt egy válságból kilábaló gazdaságban. Vaszkó Tibor sokat kockáztatott, de ma azt csinálja, amiben igazán jó – és nem kell kompromisszumokat kötnie. Mikroszkóptól a repülÅ‘ig bármit becsomagolnak, rengeteget innoválnak egy olyan szektorban, ami a laikusok számára unalmasnak tűnhet. Nem enged abból, hogy a piac dönti el, mire van szükség, de a költséghatékony magyar közeg ellenére is kiemelten odafigyelnek a környezetvédelemre. Vaszkó Tibor ugyan nem lett vadászpilóta, de a csomagolástechnika Oscar-díját már besöpörte cégével, és egységet nyitottak Szlovákiában is. A külföldi terjeszkedést pedig folytatják, mert erÅ‘s benne a késztetés, hogy tizenöt fÅ‘s csapatából kihozza a maximumot, és tovább növekedjenek. Egy ideje felesége is a cégnél dolgozik, akivel borkereskedÅ‘ cégük is van.

Interjú a Példaképpel
Merker Dávid

Merker Dávid

Hosszúlépés. Járunk?, Városi Séta Kft. - Budapest

Angliából indult, mégis Magyarországon hozott létre valami rendkívülit Merker Dávid és felesége, Koniorczyk Bori. A tematikus budapesti sétákat kínáló családi vállalkozást sokan ismerik, ám azt kevesen tudják, mekkora munka és felelÅ‘sség áll egy-egy túra mögött. A város megismertetésén kívül Dávid személyes inspirációja, hogy érthetÅ‘vé és érdekessé tegye a tudományt a mindennapi emberek számára. Eközben pedig folyamatosan azon dolgozik, hogy jobb legyen, mint mások.

Interjú a Példaképpel
Csetvei Krisztina

Csetvei Krisztina

Csetvei Pincészet - Mór

A Budapesti Műszaki EgyetemtÅ‘l a borászatig nem volt egyenes az út, de Csetvei Krisztina álma a saját bor volt, így gondolt egy nagyot, és belevágott: BudapestrÅ‘l Mórra költözött, és fehérborokat kezdett készíteni. ElsÅ‘ generációs borászként mindent lépésrÅ‘l lépésre tanult meg, kialakítva saját stílusát, amihez egyre több követÅ‘t talál. Borai fellelhetÅ‘k több nívós étterem kínálatában, borszaküzletek polcain, diplomáciai rendezvényeken. 2014-ben a Népszabadság Top 100-as fehérborok listájának elsÅ‘ helyén végzett. Az út elején, tele kihívásokkal, de háta mögött már több díjjal vezeti borászatát Móron, amit az ország öt legismertebb borvidéke között szeretne tudni.

Interjú a Példaképpel
Süle Dániel

Süle Dániel

Leisure Master Kft. - Szombathely

Süle Dániel életét gyermekkora óta a sport teszi ki, de sok más társával ellentétben Å‘ az üzleti életben kamatoztatta kitartását és csapatszellemét. Még csak 27 éves, de ha személyi edzÅ‘ stúdiójáról van szó, kevés nála céltudatosabb embert találni. Persze mi mást lehet várni egy kézilabdacsapat irányítójától. Szerinte egy személyi edzÅ‘ olyan, mint egy jó pszichológus, a lelkekkel is törÅ‘dik. Vallja, a sport élmény, és mindent megtesz, hogy ezt minél többen megtapasztalják.

Interjú a Példaképpel
Molnár Gábor

Molnár Gábor

Unisignal Kft. - Miskolc

Értéket akart teremteni, és tenni valamit a környezetvédelemért – ezért állt fel az íróasztal mellÅ‘l Molnár Gábor, és vállalkozásával egyik napról a másikra profilt váltott. Elért eredményeit maga mögött hagyva elkezdett környezetkímélÅ‘, kis energiafelhasználású családi házakat építeni. Az építÅ‘ipar mélyrepülése rá nem hatott, mára az Å‘ cége az egyik legkeresettebb a környezettudatos építkezés területén, köszönhetÅ‘en a prémium minÅ‘ségnek és az elérhetÅ‘ áraknak. Úgy véli, csak úttörÅ‘nek érdemes lenni, ezért sokat áldoz kutatásra és fejlesztésre, van is már díjnyertes innovációjuk és rengeteg tervük a jövÅ‘re nézve. Büszke arra, hogy mindezt a nulláról, rövid idÅ‘ alatt érte el.

Interjú a Példaképpel
Lám István

Lám István

Tresorit Kft. - Budapest

Lám István kisiskolás korában találkozott elÅ‘ször a titkosítással egy varázsos világú, de serdülÅ‘knek szóló könyvben. Arra már az egyetemen csodálkozott rá, hogy lehet a kriptográfiával akadémikusan is foglalkozni, és ismét beleszeretett. Diploma elÅ‘tt megalapította vállalkozását, a Tresoritot. Az üzleti felhÅ‘k azon ritka területén ügyködnek, ahol maga a szolgáltató sem fér hozzá saját ügyfelei adataihoz. Az ügyvezetés egymásra épülÅ‘ folyamatait mérnöki feladatnak látja. A weboldalukon tárt karokkal várják a hackereket, 50 ezer dollár jutalom várja azt, aki feltöri a Tresoritot. Évek teltek el a felhívás óta, és még mindig náluk az összeg.

Interjú a Példaképpel
Szekeres Péter

Szekeres Péter

Neticle Technologies - Budapest

Saját ötletbÅ‘l, önerÅ‘bÅ‘l és egy tehetséges csapat segítségével hozott létre Szekeres Péter egy olyan netes szövegelemzÅ‘ programot, ami közel emberi pontosságú. Nem véletlen, hogy szép lassan ráharapott a piac, olyan nagy hazai márkák is a Neticle mellett tették le a voksukat, mint a Magyar Telekom, a UPC vagy az Invitel. Egy startup lendületével indultak, de a tudatosságnak köszönhetik, hogy talpon maradtak. És persze annak, hogy egy igazán trendi piackutatási szolgáltatást adnak gyorsan és online. LépésrÅ‘l lépésre haladva szeretnék meghódítani a közép-európai piacot, öt éven belül tizenöt országban jelennének meg, és új megoldásokat is fejlesztenek a szövegelemzésre alapozva.

Interjú a Példaképpel
Rizmajer Róbert

Rizmajer Róbert

RizmajerArt - Újhartyán

Néhány művész elvarázsolt világban él, Rizmajer Róbert mégis kÅ‘szobrász-restaurátorként vállalkozást alapított. Az indulás neki is varázslatos volt: egy véletlen telefonhívással kezdÅ‘dött az egész, hogy aztán a nehézségeket legyÅ‘zve három évvel késÅ‘bb már saját cége élén állítsa helyre a körülöttünk lévÅ‘ szépséget.[1] Azt vallja, hogy egy vállalkozónak nemcsak a jelenben, hanem a jövÅ‘ben is kell gondolkoznia. Ha pedig kimeríti a mindennapi hajtás, az alkotásban találja meg a nyugalmat.

Interjú a Példaképpel
Tóth Gusztáv

Tóth Gusztáv

Igazioliva - Pomáz

Nem kis elszántság kell ahhoz, hogy valaki prémium olívaolaj-szaküzletet hozzon létre egy olyan országban, ahol nem terem meg az olajfa, az olívaolaj pedig nem része a konyhakultúránknak. Tóth Gusztáv egyik napról a másikra mégis úgy döntött, hogy erre teszi fel az életét. Kicsiben kezdte, pár évig eredeti szakmája, a régészet mellett olívászkodott, és mivel az online értékesítés mellett a kóstoltatást is fontosnak tartotta, saját házukat nyitotta meg a vevÅ‘k elÅ‘tt – közben pedig kitartóan képezte magát. Ösztönösen haladt a célja felé, talán még jól is jött neki, hogy kívülállóként került a hazai gasztronómia világába, de ma már Å‘ a régió legkeresettebb olívaolaj-szakkereskedÅ‘je; a több ezer magánvevÅ‘ mellett csúcséttermeknek, közintézményeknek, világcégeknek szállít. Tavaly több mint húszezer liter termelÅ‘i extra szűz olívaolajat adott el.

Interjú a Példaképpel

Felhasználási feltételek


A Példakép Alapítvány Az Év Példaképe 2015 közönségszavazás technikai hátterét az Inda (Inda-Labs Zrt.) biztosítja. Az Inda a CEMP csoport fejlesztőcége, az Index.hu köré csoportosított közösségi szolgáltatásokat (Blog.hu, Indavideó, Indafotó, Indamail, Index Fórumok, Indabox) fejleszti és üzemelteti.

Szolgáltatásainkban egységes belépési rendszerünk, az Indapass biztosít lehetőséget a belépésre, egy e-mail cím és egy jelszó segítségével, vagy Facebook belépési azonosítókkal.

A közönségszavazásban a felhasználók érvényes Indapass regisztrációval vehetnek részt. A regisztrációra a szavazás alatt mindenkinek lehetőséget biztosítunk.

A közönségszavazás 2015. december 15-én 12:00-tól 2016. január 15-én 12:00-ig tart.

A közönségszavazásban egy felhasználó egy Indapass-szal (vagy Facebook azonosítóval) egyszer vehet részt, és a harminc példakép-jelölt közül egyre kell leadnia szavazatát. A jelölteket a szavazás oldalán véletlenszerű sorrendben mutatjuk meg, egyszerre 10-et, a következő 10 jelöltért a felhasználónak lapoznia kell. Kereshet is a jelöltek között, név, cégnév, és város alapján.

Ha a felhasználó rákattint a példaképekre, bővebben olvashat róluk, a jelöléshez a jelölthöz tartozó Jelölöm karikára kell kattintani. Jelöltje bekerül az oldal tetején látható saját jelöltjét kiemelő dobozba, ahonnan egy kattintással kiveheti, ha mégsem őt választja. Ha biztos a jelöltjében, a felhasználó szavazhat rá a mellette lévő Őt jelölöm gombbal. Ezzel elküldi szavazatát, amin később már nem változtathat.

A szavazás állása 2016. január 8-ig titkos. 2016. január 9-én 00:00-tól a szavazás lezárásáig a jelöltek adatlapján megmutatjuk aktuális helyezésüket.

A szavazás során gondoskodunk a rendelkezésünkre bocsátott adatok biztonságáról, megfelelő technikai feltételek, és eljárási szabályok alkalmazásával biztosítjuk a tudomásunkra jutott adatok védelmét, hogy azok jogosulatlan felhasználására ne kerülhessen sor, illetve jogosulatlan harmadik személyek birtokába ne juthassanak.

Amennyiben a szavazás során nem valós felhasználóktól tömegesen érkező jelölést tapasztalunk, az így leadott, nem valós felhasználóktól érkezett szavazatokat érvénytelenítjük.

Adatkezelési nyilvántartási azonosító számunk: 02645-0001

Az Év Példaképe 2015 pályázatot a Példakép Alapítvány szervezi, a pályázatról náluk tájékozódhat bővebben.

Ezzel az Indappassal már szavazott!

Ok Kilépés