• Halenár István

  Halenár István

  SHS Kft. - Székesfehérvár Üres zsebbel és egy ütött-kopott kombival kezdett társaival télikerteket építeni. Pár éven belül kis híján egymilliárd forintos árbevételű céggé varázsolta vállalkozását. A kreatív alkotás öröme és az ügyfél elégedettsége minden nehézségért kárpótolja.
 • Obsuszt Norbert

  Obsuszt Norbert

  AXEL Professional Softwares Kft. - Kecskemét Tizenkét évesen írta első szoftverét, ma pedig cége több mint tízezer ügyféllel rendelkezik. A nulláról, egy omladozó albérletben kezdte, de sikerült olyan céget építenie, ahová újabb és újabb alkalmazottakat vesznek fel.
 • Varga Róbert

  Varga Róbert

  Premium Relations Kft. - Békéscsaba A gyerekek szemléletének formálásával javítja a hazai közlekedési morált. Arra alapított céget, hogy mesékkel, játékos programokkal és aktivitásokkal taníthassa a kicsiknek a biztonságos közlekedés alapjait.
 • Vámos Robi

  Vámos Robi

  Táblácska.hu Kft. - Dunakeszi Mosolyt csal az arcokra, élményt és értéket ad színes, személyre szóló Táblácskáival, melyeket különleges alkalmakra lehet megrendelni.
 • Szilfai Ágnes

  Szilfai Ágnes

  Picur Rádió - Budapest Két gyermek után ült be az iskolapadba, majd belefogott a médiabizniszbe, és megalapította a Picur Rádiót. Ma már 150 ezren hallgatják, rendezvényeik vannak és óvodai roadshowt szerveznek.
 • Patonai Ágnes

  Patonai Ágnes

  p2m Consulting Kft. - Budapest Üzlettársával nyolc fős tanácsadó céget vezet, amely kis-és középválallkozások számára nyújt olyan eszközöket és szakértelmet, amelyek a nagyvállalatok életében mindennaposak.
 • Magyar Vilma

  Magyar Vilma

  budapestUNDERGUIDE - Budapest Egyetemistaként vágott bele barátnőjével az egyedi élménytúrák szervezésébe, amelyek személyre szabott élményt adnak a turistáknak. A cég túlélte a Malév csődjét, a gazdasági válságot, pár éve már rendezvényszervező üzletáguk is van.
 • Ivánka Katalin

  Ivánka Katalin

  IVANKA Factory Zrt. - Budapest Tíz éve férjével közösen alapította meg az IVANKA-t, a ma már nemzetközileg elismert designer betoncéget. A világ 40 országába jutnak el design tárgyaik, speciális burkolataik és bútoraik, de készítettek már betonból ruhát is. Fejlődésük mozhatórugója a csapatszellem és a rugalmasság.
 • Gáll Péter

  Gáll Péter

  TELL Software Hungária Kft. - Debrecen Otthagyta jól fizető, biztos állását, pedig még vezető is lehetett volna egy multinacionális vállalatnál. Bízott testvére cégében, és belevágott a vállalkozásba. Ma már több mint ezer vállalkozás számára fejleszt egyedi távfelügyeleti és biztonságtechnikai megoldásokat.
 • Kiss Zsombor

  Kiss Zsombor

  Palmetta-Plan Építészeti és Design Stúdió - Budapest Mindennel foglalkozik, ami a kép-tér- és formaalkotással összefügg. Ennek megfelelően portfóliója is széles spektrumú, munkáival találkozhatunk számtalan hazai és külföldi boroscímkén, a Lánchíd 19 Design Hotelben vagy épp a váci ravatalozóban is.
 • Lévai Balázs

  Lévai Balázs

  Engame Akadémia - Budapest Már az érettségi óta vállalkozik, jelenlegi társadalmi vállalkozásának célja, hogy középiskolásokat készítsen fel a külföldi egyetemi félévekre. Több száz végzett diákuk közül többen vannak a Cambridge-en, Yale-en vagy éppen az Imperial College-on.
 • Bordos László Zsolt

  Bordos László Zsolt

  Bordos.ArtWorks Kft. - Budapest Festőművésznek készült, de végül a 3D animáció és a panoramikus vetítés tette világhírűvé. Legnagyobb sikere a Dubai-i Pálma-szigeten vetített háromszáz méteres animáció volt, azóta a világ minden pontjára hívják dolgozni.
 • Klementz Panni

  Klementz Panni

  LOFFICE - Budapest Mások előtt az élen járva Magyarország első közösségi irodáját alapította meg testvérével közösen, amely nem csak infrastruktúrával, de saját startup programokkal és mentorálással is segíti a vállalkozókat.
 • Marillai Éva

  Marillai Éva

  WonderLab Concept Kft. - Budapest Húgával közösen alapította meg vállalkozását, amely hazai tervezőknek ad bemutatkozási lehetőséget, nemrég egy önálló designer márkát is létrehozott, és most a külföldi piacokat vette célba.
 • Majoros Zita

  Majoros Zita

  Printa Kft. - Budapest A túlfogyasztás helyett új alternatívát kínál, újrahasznosított anyagokból tervez ruhát, Budapest inspirálja, és igyekszik szabadon dolgozni. A környezettudatosságot szexi csomagolásba burkolták, így ma Budapest mellett Bécsben is jelen vannak.
 • Vaszkó Péter

  Vaszkó Péter

  AGRI-CORN Kft. - Monostorpályi Valósággal belenőtt szülei mezőgazdasági vállalkozásába, ahol bizony ő is felveszi a munkásruhát és beáll a dolgozók közé. Így lett a malomból olajüzem, abból szárítórendszer, most pedig tésztagyár.
 • Berta Ágnes

  Berta Ágnes

  Bio-Drog-Berta Kft. - Kalocsa Bio élelmiszereket gyártó családi vállalkozásukba nőtt bele, és tudatosan készült arra, hogy szerepe legyen a cégben. Magyarországon elsőként fogott biocsokoládé-gyártásba, és szívügye, hogy a magyar biotermékek példaértékűek legyenek.
 • Eisemann Ágnes

  Eisemann Ágnes

  Poplart Kft. - Budapest Alkalmazottként kezdte, majd 25 évesen belevágott a saját vállalkozásába és saját ügynökséget alapított. Ma már húsz emberért felelős és a legnagyobb multinacionális cégek a partnerei.
 • Dobronyi Tamás

  Dobronyi Tamás

  CLB Packaging Csomagolástechnikai Kft. - Budapest Egy panelház harmadik emeletéről indult, egy csomagolástechnikai cég kutatás-fejlesztési székébe jutott. Cégében a környezettudatosságot szem előtt tartva azon dolgoznak, hogy minél több magyar üzemben a biológiailag lebomló csomagolóanyagokat használják.
 • Nagy Norbert

  Nagy Norbert

  WBS Rendszerház Kft. - Baja Ő fogta meg az első magyar kalózrádiót, igazságügyi informatikus szakértőként ma is rendszeresen segíti a rendőrség munkáját. Eközben nemzetközileg is elismert informatikai céget vezet és egy gyógynövény mintagazdaság felépítésén fáradozik.
 • Dén Mátyás

  Dén Mátyás

  Opinion Leaders Kft. - Budapest Már tizenévesen weblapot készített, ma pedig olyan saját termékfejlesztéseken dolgoznak, mint a Táblamagazin, amivel 1967-ig visszalapozhatunk az újságokban. Tanárként ingyenes tankönyvet ír és olyan Facebook alkalmazást fejleszt, amivel a diákok a vizsgákra készülhetnek.
 • Dr. Ipolyi-Topál Gitta

  Dr. Ipolyi-Topál Gitta

  Dr. Top Medical Kft. - Budapest Háziorvosként blogot indított és tanfolyamokon oktatja a tünetenyhítés és az elsősegélynyújtás alapjait. Az élet hozta úgy, hogy vállalkozó legyen, ami háromgyerekes anyaként a lehető legjobb választás volt számára.
 • Boldizsár Károly

  Boldizsár Károly

  Régiposta Utcai Naplóbolt Kft. - Budapest Gyermekkorában szeretett bele a papír illatába, ma pedig könyvkötő-manufaktúrájának termékeit az angol királyi család hivatalos beszállítója is is forgalmazza. Világszínvonalú, kézzel készült termékeit szerte a világon keresik.
 • Katona Gergely

  Katona Gergely

  Femtonics Kft. - Budapest Mikroszkópjaikat a világ legjobb tudósai használják, sikerének titka a közvetlenség és magas minőség. Az agykutatás területén nélkülözhetetlen készülékeken ma már 35-en dolgoznak cégében, melyet a hatalmas konkurencia ellenére a tudósok kézről kézre adnak.
 • Baróthy Anna

  Baróthy Anna

  S’39 Hybrid Design Manufacture - Budapest Innovatív művészeti tervezéssel és kivitelezéssel, valamint saját építészeti designtermékek alkotásával foglalkozik női tervezőcsapatával karöltve.
 • Gyetvai Róbert

  Gyetvai Róbert

  Uniotech Csomagolástechnikai Kft. - Kosd Feladta mindenét és háza garázsában alakította ki csomagolástechnikai cégét. Megérte a kockázatot, hiszen pár éven belül a magyar piac meghatározó szereplői lettek. Figyel alkalmazottaira, hiszen a közös disznóvágásokon túl a dolgozók gyerekeinek még tábort is szervez.
 • Dóra Sebestyén

  Dóra Sebestyén

  Unicomp Kft. - Székesfehérvár Az Egyesült Államokat és egy izgalmas kutatói munkát maga mögött hagyva tért haza a családi vállalkozásba. Profi fejlesztőcsapatával olyan helyekről képesek adatot gyűjteni, ahonnan eddig nem volt lehetséges, most pedig az agrárinformatikában szeretnének nagyot alkotni.
 • Havasi Zoltán

  Havasi Zoltán

  MobilPort Kft. - Budapest Olyan oktatástechnológiai módszertant fejlesztett ki, amely megtanít angolul gondolkozni, a nyelvtanulás pedig követhetővé és mérhetővé válik az applikációnak köszönhetően.
 • Gaál Péter

  Gaál Péter

  Lenergy Magyarország Kft. - Budapest Csupán három év alatt építette fel sikeres klímatechnikai vállalkozását, vezető pozícióját és egy külföldi lehetőséget is feladott álmaiért. Ma ők szolgáltatnak klímatechnikai megoldásokat több nagyvállalatnak is az országban, sőt külföldre is terjeszkednek.
 • Vida Ágnes

  Vida Ágnes

  Gazdagmami Kft. - Budapest Gyes mellett indította el vállalkozásait, írta a Kismamablogot,majd 2008 februárjában született meg a Gazdagmami, amivel rengeteg anyukának segített már saját vállalkozását beindítani.
 • Szórádi Bence

  Szórádi Bence

  LED LEET - Győr Első éves villamosmérnök hallgatóként indította el saját vállalkozását 19 éves korában. Kezdetben saját márkás LED fényforrás fejlesztésével majd gyártásával szerzett elismerést a piacon. A kereskedelemben folytatta útját, jelenleg 10 kortársának biztosít megélhetést, és Európában terjeszkednek.
 • Szalai Nóra

  Szalai Nóra

  5 Perc Csoport Kft. - Budapest Százezrek köszönhetik angol nyelvtudásukat az 5 Perc Angolnak, hiszen ingyenes webes leckékkel, magazinnal és több tankönyvvel is segítik a nyelvtanulókat. Szenvedélyesen szereti munkáját, mely életének és családja mindennapjainak is főszereplője.
 • Démi Zsolt

  Démi Zsolt

  Drótpók Kft. - Budapest Amerikai cégeknek fejleszt szoftvert, de saját termék létrehozásába is belefogott. 18 alkalmazottját barátként kezeli, és folyamatosan arra törekszik, hogy a társadalom számára hasznos fejlesztéseket hozzon létre.
 • Ván Barna

  Ván Barna

  Ván Iroda Kft. - Kiskunhalas A kis családi könyvelőirodát a régió egyik legmeghatározóbb cégévé virágoztatta fel, ráadásul közben a több lábon állás jegyében változatos cégbirodalmat is felépített.
 • Molnár Kristóf

  Molnár Kristóf

  Nyitott Ház Ingatlanforgalmazó és- Fejlesztő Kft. - Győr Amerikában ismerkedett meg a franchise üzleti modell előnyeivel, majd Győrben testvérével közösen elindították a hasonló alapokon nyugvó Openhouse Országos Ingatlan Hálózatot, mely mára az ingatlanpiac meghatározó szereplője lett.
 • Tárkány-Kovács Bálint

  Tárkány-Kovács Bálint

  Tárkány Művek - Budapest Egyre népszerűbb, hogy popzenekarok népzenei elemeket is használnak, a hat éve alakult Tárkány Művek épp az ellenkezőjét teszi: a népzenei hagyomány felől indulva jut el a jazzig és a könnyedebb műfajokig.
 • Dr. Kelen Ákos

  Dr. Kelen Ákos

  HighCosm Bt. - Dr.Kelen - Budapest A Dr. Kelen márkanév egyet jelent az egészségtudatos, tartósítószer, illat- és színezőanyag-mentes kozmetikummal. A több, mint 20 éves családi vállalkozásban igyekszik hű maradni a hagyományokhoz, de a fejlesztésekre is nyitottak, mint például az állatgyógyászat.
 • Hunya Zita

  Hunya Zita

  Egyéni vállalkozó - Kondoros Kilenc éves korától besegített szüleinek a vállalkozásba, 20 évesen saját lábára állt és ma már ő látja el az ország nagy Herbáriáját fűszer- és gyógynövényekkel. A mai napig családjával dolgozik, saját gépparkja, tároló és feldolgozó telephelye, mogyoró és mandula ültetvénye is van.
 • Becsei Áron

  Becsei Áron

  Bexei Watches Kft. - Budapest Harmadik generációs órás család tagjaként az egyetlen magyar órakészítő, akinek munkáit Nyugat-Európától egészen Malajziág mindenhol ismerik és elismerik. A gyűjtők számára készülő időmérők minden egyes alkatrészét saját kezűleg készíti.
 • Gál-Berey Tünde

  Gál-Berey Tünde

  Villámfordítás - Budapest Mindössze 24 éves volt, amikor megalapította fordítóirodáját, amely ma már 400 szabadúszó fordítót alkalmaz. Figyel a pályakezdő fiatalokra, így lehetőséget biztosít számukra a gyakorlati tudás megszerzésére.
 • Limbacher Tivadar

  Limbacher Tivadar

  Ma este Színház Kft. - Budapest Biztos brüsszeli munkáját hátrahagyva hazajött, és barátjával egy hobbiprojektnek induló közös vállalkozásba kezdett. A Ma este színház! honlapján a szabadon maradt színházi jegyeket az előadás napján féláron lehet megvásárolni. Mára több, mint 200 000 néző jutott el így színházba.
 • Torda Tibor

  Torda Tibor

  Tech-Medical Kft. - Hatvan Tetemes hitelterhei miatt döntött úgy, hogy megvalósítja az álmát, és felépíti orvosi műszerek felújításával és értékesítésével foglalkozó 100 milliós cégét. A nulláról, a selejtek felvásárlásával kezdte, de a kitartás meghozta a gyümölcsét.
 • Kun Szabolcs

  Kun Szabolcs

  MinervaSoft és Arenim Technologies - Budapest Egy berlini ösztöndíj alatt összerakta a Skype elődjét, ma pedig egy olyan globális IT cég létrehozásán dolgozik, amely a régió legnagyobb call centereinek kiszolgálásán túl a hívástitkosításban látja a kitörési pontot.
 • Papp Krisztián Sándor

  Papp Krisztián Sándor

  PA-COMP KFT. - Újfehértó Egyszerre cégvezető és református lelkész. Szülei vállalkozását vitte tovább, akik a semmiből építették fel csomagolócégüket egy szabolcsi kisvárosban. Személyes hitvallása az összetartás, így ma már 45 család megélhetését biztosítják.
 • Zachary Milaskey

  Zachary Milaskey

  Tipton Eyeworks Bt. - Budapest Annak idején nem talált olyan keretet ami tetszett volna neki, így bakelitlemezből megalkotta a saját szemüvegét. Azóta rendelt már tőle Elvis Costello és Elton John is.
 • Dancsuly Krisztina

  Dancsuly Krisztina

  MoPa Mohány és Páfra Kft. - Budapest Az országban elsőként fogott bele zöldfalak építésébe társával, amelyekre úgy tekint, mintha a saját gyermekei lennének. Célja, hogy a növényfalak egyre népszerűbbek legyenek, és ebbe szívét-lelkét beleadja.
 • Tóth Zsuzsa

  Tóth Zsuzsa

  Bárányfelhő Kft. - Budapest Tanulási problémákkal küzdött, de kitartásának köszönhetően két diplomát is szerzett, majd saját vállalkozást indított, ahol tanulási problémákkal küzdő gyermekeknek és a szüleiknek segítenek.
 • Balassa István

  Balassa István

  Balassa Bor Kft. - Tokaj A sokszorosan díjnyertes borász egykor a nulláról indult, de ma már azért küzd, hogy az egész világ megismerje a tokaji bor különlegességét, természetesen a legmagasabb minőségben.
 • Killik László

  Killik László

  BPO AUDIT TAX - Budapest Az egyetem után feleségével alapította meg könyvvizsgáló cégét, ahol ügyfélközpontú szolgáltatást nyújtanak a kis- és középvállalkozói szektornak. A rövid távú haszon helyett mindig a fenntarthatóságot tartják szem előtt.
 • Schneider Balázs

  Schneider Balázs

  All You Can Move SportPass - Budapest Egy cégen belüli ötlettel kezdődött a sportkártya ötlete, ma már 25 ezer ember mindennapi sportolását könnyítik ezzel meg.
13 aktuális helyezés
Halenár István

Halenár István

SHS Kft. - Székesfehérvár

Üres zsebbel és egy ütött-kopott kombival kezdett társaival télikerteket építeni. Pár éven belül kis híján egymilliárd forintos árbevételű céggé varázsolta székesfehérvári vállalkozását, amely nem csak a válságnak, de a hírhedten rossz építÅ‘ipari fizetési morálnak is képes volt ellenállni.


„Abban hiszek, hogy ha elég keményen dolgozol, minden tÅ‘led telhetÅ‘t beleadsz, akkor ez elÅ‘bb-utóbb eredményre vezet, és sikeres leszel” – vallja Halenár István, aki ma már nosztalgikusan emlékszik vissza a kezdeti nehézségekre: „Az elsÅ‘ 25-30 télikertet még magam építettem, és bizonyos szempontból ez volt a legszebb idÅ‘szakom, hiszen soha nem voltak garanciális problémáink, az egyik munka hozta magával a másikat.”


Még az sem szegi kedvét, hogy ha ma elvállal egy többszáz millió forintos megrendelést, fogalma sincs róla, hogy ebbÅ‘l mennyit fog elbukni a rossz fizetési morál miatt. Kárpótolja munkája szép oldala a kreatív alkotás öröme és a megrendelÅ‘ elégedettsége.

Interjú a Példaképpel
6 aktuális helyezés
Obsuszt Norbert

Obsuszt Norbert

AXEL Professional Softwares Kft. - Kecskemét

Tizenkét évesen írta elsÅ‘ szoftverét, így törvényszerűnek tűnt, hogy Obsuszt Norbert 31 éves korára milliós vállalkozást vezessen. A történet azonban nem ilyen egyszerű. A nulláról, egy omladozó albérletben kezdte, és egy balesetre és rengeteg tanulásra volt ahhoz szükség, hogy a saját lábára álljon.


Ma már újabb és újabb munkatársakat kell felvennie, az AXEL Professional Softwares pedig több mint tízezer ügyféllel rendelkezik. A legnagyobb sikert azonban a mai napig az jelenti számára, ha vevÅ‘i felhívják, hogy megköszönjék a segítségét és a szakértelmét.


„Tudtam, hogy nem jó úton haladok, de fiatalon még sosem gondoltam azt, hogy nekem valaha is vállalkozásom legyen. Naivan én is úgy képzeltem, mint még ma is sokan, hogy a cégvezetés egyrészt a szerencsés jómódú elit, másrészt pedig az ügyeskedÅ‘ svindlerek kiváltsága. Én ezek közül egyik kategóriát sem éreztem magaménak.”

Interjú a Példaképpel
37 aktuális helyezés
Varga Róbert

Varga Róbert

Premium Relations Kft. - Békéscsaba

A gyerekek szemléletének formálásával javítja a hazai közlekedési morált Varga Róbert, aki arra alapított céget, hogy mesékkel, játékos programokkal és aktivitásokkal taníthassa a kicsiknek a biztonságos közlekedés alapjait.


Több lendület volt benne annál, minthogy közlekedésmérnökként megelégedjen egy hivatali állással, ezért kereste a lehetÅ‘ségeket, hogy önálló útra lépjen. A nulláról indultak el cégtársával és egy piaci rést kihasználva óvodásoknak szóló hangoskönyvet, majd nagyobbaknak foglalkoztató füzetet készítettek, melyekben mesékkel, játékos módon tanítják meg biztonságos közlekedés szabályait a gyerekeknek. Szereti a változatos munkát és a szabadságot, amit a vállalkozás ad. Azt mondja, csak hittel érdemes belevágni.


„Ha valakinek ott van a fejében az út, lát maga elÅ‘tt egy célt, akkor el kell indulni rajta. Hinni kell benne, kitartóan és türelmesen haladni. Ha mások nem hisznek benne, az nem probléma, sÅ‘t, néha még elÅ‘ny is.”

Interjú a Példaképpel
4 aktuális helyezés
Vámos Robi

Vámos Robi

Táblácska.hu Kft. - Dunakeszi

Vámos Robi gyerekkora óta rajzol és máig nem hagyta abba. Mosolyt csal az arcokra, élményt és értéket ad színes, személyre szóló Táblácskáival, melyeket különleges alkalmakra lehet megrendelni. Stílusa, figurái összetéveszthetetlenek, vállalkozói szemlélete és hobbija pár évvel ezelÅ‘tt forrt egybe.


Gépészmérnökként dolgozott amikor egyik hajnalban rádöbbent: oda megy ahová nem vágyna, miközben onnan jön, ahová igen. EttÅ‘l kezdve csak a rajzolással foglalkozott, az eleinte barátoknak készült Táblácskákat pedig egyre többen rendelték meg. Olyan munkahelyet szeretett volna megteremteni, ami nem terem minden bokorban és ez sikerült is.


“Van egy rajzstílusom, erre épül a Táblácska, a kollégák a fÅ‘ elemeket megtartják, a sajátjukat beleteszik. Nincs két egyforma Táblácska, a kommunikációnk is ezt tükrözi: megismételhetetlen alkalmakra. A cég marketingjét én viszem, mert ebben mániákus lettem az utóbbi idÅ‘ben.”

Interjú a Példaképpel
34 aktuális helyezés
Szilfai Ágnes

Szilfai Ágnes

Picur Rádió - Budapest

Szilfai Ágnes a legjobb példa arra, hogy vállalkozást bármikor lehet indítani. Két gyermek után ült be az iskolapadba, majd kezdett el azzal foglalkozni, ami már az egyetemi évek is nagyon érdekelte, belecsapott a médiabizniszbe. ElsÅ‘ ránézésre, ez nem az a pálya, ahol többgyermekes anyukák is labdába rúghatnak, de Ágnes tökéletesen rácáfolt mindenkire. A Picur Rádiót ma már 150 ezren hallgatják, rendezvényeik vannak, óvodai roadshowt szerveznek. Ágnes nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az online rádióhoz késÅ‘bb frekvenciát szerezzenek, de pontosan tudja, hogy a hullámhossz nagy felelÅ‘sség, és tudni kell vele élni. A Picurnál ez biztos nem lesz gond. Ágnes szerint csak a célt kell kitűzni, és hirtelen kapuk nyílnak meg ott is, ahol az ember nem is számít rá.

Interjú a Példaképpel
24 aktuális helyezés
Patonai Ágnes

Patonai Ágnes

p2m Consulting Kft. - Budapest

NÅ‘ként nem, fiatalként talán nehezebbnek találta az érvényesülést Patonai Ágnes, aki üzlettársával ma már nyolc fÅ‘s tanácsadó céget vezet. A p2m Consulting Kft kis-és középválallkozások számára nyújt olyan eszközöket és szakértelmet, amelyek a nagyvállalatok életében mindennaposak.


Módszerük az élethosszig tartó tanulás, alapelvük pedig a korrektség mind az ügyfelekkel, mind az alkalmazottakkal szemben. A vállalkozás sikere abban is rejlik, hogy Ágnes nÅ‘két, üzlettársa viszont férfiként látja a feladatokat, így az esetleges problémákat több szemszögbÅ‘l tudják megvizsgálni. Ehhez azonban magukat is meg kellett ismerniük.


„Amikor másokkal kezdesz el dolgozni, akkor magadhoz hasonlítod Å‘ket és magasra rakod a mércét. Nehéz volt megtanulnom, hogy ha valaki elsÅ‘re nem tudja megcsinálni a feladatát, az lehet az én hibám is. Rá kellett jönnöm arra is, ha valaki máshogy old meg valamit, az nem feltétlenül rossz.”

Interjú a Példaképpel
21 aktuális helyezés
Magyar Vilma

Magyar Vilma

budapestUNDERGUIDE - Budapest

A hajnalig tartó világmegváltó beszélgetések és Budapest titkai arra sarkaltak két huszonéves lányt, hogy teljesen egyedülálló céget építsenek fel a nulláról. A 2005-ben indult underGuide célja, hogy személyre szabott élményt adjon a fÅ‘városba érkezÅ‘ turistáknak. Vilmáék amúgy nem is szeretik ezt a szót, inkább „utazóknak” hívják az ügyfeleket. Az egyedi élménytúrákra alapított cég túlélte a Malév csÅ‘djét, a gazdasági válságot, pár éve igazi hegymenetbe kapcsoltak, már rendezvényszervezÅ‘ üzletáguk is van. A tobzódó kreativitás, az optimizmus és az elszántság elegye lehet Vilma sikerének a receptje, az underGuide filozófiáját pedig egyre inkább alátámasztják az új trendek, a megosztásra alapuló üzleti modellek, és a személyre szabott szolgáltatások elÅ‘térbe kerülése. A világmegváltó egyetemistából pedig tapasztalt cégvezetÅ‘ lett, akit a hirtelen növekedés sem ijesztett meg.

Interjú a Példaképpel
35 aktuális helyezés
Ivánka Katalin

Ivánka Katalin

IVANKA Factory Zrt. - Budapest

Hogyan lesz a betonból ruha, design tárgy vagy éppen bútor – ezekre a kérdésrekre Ivánka Katalinnál senki sem tudja jobban a választ. 2004-ben férjével közösen alapították meg az IVANKA-t, mely ma már nemzetközileg keresett és elismert designer betoncég.


Vállalkozásukhoz Kanadában gyűjtöttek tapasztalatot és kezdÅ‘tÅ‘két, sÅ‘t, vállalkozásuk alapjával, a beton kreatív alkalmazásával is itt találkoztak elÅ‘ször. ElsÅ‘ beton designjuk elnyerte a Magyar Formatervezési Tanács díját, majd sorra járták a hazai és nemzetközi kiállításokat újabb és újabb burkolataikkal, használati tárgyaikkal és más betonból készült termékeikkel. Ma már olyan világmárkák rendelnek tÅ‘lük, mint a G Star Raw, a Stella McCartney vagy az Andaz Hotels by Hyatt szállodalánc. A legjobb designer betoncég szeretnénk lenni a világon.


„Olyan céget akartunk elindítani itthon, amit szeretünk csinálni, aminek van létjogosultsága, amibÅ‘l meg tudunk élni, de amiben új minÅ‘séget hozhatunk létre. Kitartó, kemény munkával igyekeztünk személyiséget adni ennek a márkának, ezáltal szerethetÅ‘.”

Interjú a Példaképpel
26 aktuális helyezés
Gáll Péter

Gáll Péter

TELL Software Hungária Kft. - Debrecen

VezetÅ‘ is lehetett volna egy multinacionális vállalatnál, Gáll Péter mégis a vállalkozói létet választotta. Otthagyta jól fizetÅ‘, biztos állását, és egy idÅ‘re még az albérletbe is költözött, mert bízott abban, hogy testvére cégében van a jövÅ‘. Neki volt igaza, hiszen a TELL Software Hungária Kft. több mint ezer vállalkozás számára fejlesztett már egyedi távfelügyeleti és biztonságtechnikai megoldásokat.


Mégsem ez, hanem a társadalmi szerepvállalás motiválja igazán. Kifejlesztett egy vészhívó rendszert, mellyel a legszegényebb falvakban lakók is azonnali segítséget kaphatnának. Tervei között most az szerepel, hogy a 20 legrosszabb bűnözési statisztikával rendelkezÅ‘ településnek egy éves használatra ingyen felajánla a szolgáltatást.


„Nekem, ennek a rendszernek a bevezetése jelentené az igazi sikert, hiszen az, hogy a vállalkozás keretében termékeket fejlesztünk, számomra nem siker, hanem munka és hobbi egyaránt.”

Interjú a Példaképpel
42 aktuális helyezés
Kiss Zsombor

Kiss Zsombor

Palmetta-Plan Építészeti és Design Stúdió - Budapest

Szülei építészeti vállalkozásába hozott új színt és lendületet a képzÅ‘művészként végzett Kiss Zsombor. Munkája nyomán a Palmetta-Plan-t ma a komplex tervezÅ‘grafikai feladatok és egyedi design termékek jellemzik, melyeket külföldön is elismernek.


Mindennel foglalkozik, ami a kép-tér- és formaalkotással összefügg. Ennek megfelelÅ‘en portfóliója is széles spektrumú, munkáival találkozhatunk számtalan hazai és külföldi boroscímkén, a Lánchíd 19 Design Hotelben vagy épp a váci ravatalozóban is.


A bicikli a szenvedélye, ezért is alkotta meg a KZS cycle nevű bicikli koncepciót, majd ehhez kapcsolódóan egy startupot is létrehozott WOODI márkanevű, fából készült bicikli kiegészítÅ‘ihez. Saját terméke a szintén fából készült Balance lámpa-szobor is, valamint egy egyedi falióra kollekció. Bármihez nyúl, mindenben a saját stílusát és a minÅ‘séget adja vissza, szerinte ez a sikerek alapja.


„Próbálj valami színvonalasat letenni az asztalra, ami a társadalom szempontjából is valós értéket képvisel. Mindeközben tarts ki konzekvensen a magas minÅ‘ségű munka mellett, ebben ne köss kompromisszumot. Ez a befektetés egész biztosan megtérül.”

Interjú a Példaképpel
25 aktuális helyezés
Lévai Balázs

Lévai Balázs

Engame Akadémia - Budapest

Lévai Balázs tulajdonképpen az érettségi óta vállalkozik. Négy éve az Engame akadémia ügyvezetÅ‘je.Társadalmi vállalkozóként célja, hogy hasson a fiatalokra, kibontakoztassa és gondozza tehetségüket. Programjaik érdemi orientációval, kompetenciafejlesztéssel és közösségépítéssel támogatja a diákokat saját útjuk megtalálásában és a külföldi egyetemi felvételik megalapozásában. Több száz végzett diákjuk ma már külföldön tanul tovább többek között a Cambridge-en, a Yale-en vagy éppen az Imperial College-on. Szerepelt a Forbes 30 sikeres 30 alatti listáján is.

Interjú a Példaképpel
40 aktuális helyezés
Bordos László Zsolt

Bordos László Zsolt

Bordos.ArtWorks Kft. - Budapest

FestÅ‘művésznek készült, de végül a 3D animáció és a panoramikus vetítés tette világhírűvé Bordos László Zsoltot, aki olykor hetente más kontinensen mutatja be az épületekre megálmodott videóit. Párizst is otthagyta Budapest miatt, szívügye, hogy itthon is legyen minÅ‘ségi igény a szakmájára. Eközben nem feledte el eredeti célját, a művészetet sem.


Merészsége tette Å‘t útörÅ‘vé a műfajában, olyan kihívásokat vállalt, melyek folyamatos fejlÅ‘dést igényeltek saját magától és a csapatától is. Legnagyobb sikere a Dubai-i Pálma-szigeten vetített háromszáz méteres animáció volt, azóta a világ minden pontjára hívják dolgozni. Vállalkozása a fentet és a lentet is megélte, amiért hálás, mert így nem „szállt el” és meg tudta Å‘rizni értékrendjét.


„Amikor egy projekt véget ér, és tudom, hogy megfeleltem a szakmai kihívásoknak, akkor mindig úgy érzem, hogy egy kicsivel több lettem. Mindegy, hogy egy külföldi óriásprodukcióról van szó, vagy egy kisebb hazai kiállításról. Öröm és a büszkeség, talán ennek a kettÅ‘nek a keveréke számoma a siker.”

Interjú a Példaképpel
33 aktuális helyezés
Klementz Panni

Klementz Panni

LOFFICE - Budapest

Mások elÅ‘tt az élen járva Magyarország elsÅ‘ közösségi irodáját alapította meg testvérével közösen Klementz Panni, és ezzel egy egészen új modellt vezetett be itthon. A LOFFICE nem csak infrastruktúrával, de saját startup programokkal és mentorálással is segíti a vállalkozókat.


Mindössze huszonhárom éves volt, amikor egy különleges ingatlan felkínálta a lehetÅ‘séget, hogy vállakozást építsenek rá. Hamarosan nyugati példák alapján rá is leltek arra a coworking modellre, amire felépítették a céget. A saját ügyfeleik fejlÅ‘dését követve Å‘k is bÅ‘vültek és ma már négy budapesti és egy bécsi helyszínen adnak ki közösségi irodahelyeket, kisebb és nagyobb stúdióirodákat, rendezvénytereket.


Büszke arra, hogy egy olyan céget vezet, ahol hozzáértÅ‘, összetartó és lelkes emberek veszik körül, akik szívvel-lélekkel dolgoznak a közös sikerért. Úgy gondolja, hogy a személyes emberi kapcsolatok és a közösség ereje viszi elÅ‘re a vállalkozást.


„A vállalkozói lét egyrészrÅ‘l kötöttség, de ugyanakkor szabadság is, hiszen rengeteg lehetÅ‘séget rejt, és neked kell megtalálni azt az utat, amin elindulsz. Kihívásokat oldasz meg, megtanulod elengedni azt, ami nem megy, és közben rengeteg embert ismersz meg, közösséget építesz, ami szerintem alapja a sikernek.”

Interjú a Példaképpel
7 aktuális helyezés
Marillai Éva

Marillai Éva

WonderLab Concept Kft. - Budapest

Egy multicéget és a biztos havi fizetést adta fel álmai megvalósításáért Marillai Éva, amikor beindult a húgával közösen megalapított WonderLab Concept Store. Az üzletben hazai tervezÅ‘knek ad bemutatkozási lehetÅ‘séget, nemrég egy önálló designer márkát is létrehozott, és most a külföldi piacokat vette célba.


Gyógyszeripari termékmenedzserként alapozta meg anyailag a jövÅ‘jét, miközben az ékszertervezés lett a hobbija. Egyik napról a másikra aztán a hobbiból vállalkozás lett, melyhez Magyarországon elsÅ‘ként szereztek tÅ‘két egy közösségi finanszírozás alapú projektben, a CreativeSelectorban. A fejlÅ‘dés olyan gyors volt, hogy egy év leforgása alatt nagyobb üzletbe kellett költözniük, hogy az immár harminc hozzájuk csatlakozott márkát be tudják mutatni boltjukban.


Az új célok és kihívások viszik elÅ‘re, amilyen most az INQ divatmárka megalkotása és népszerűsítése külföldön is, ezzel pedig a hazai pályakezdÅ‘ tervezÅ‘k inkubálása.


„A WonderLabet szerelembÅ‘l kezdtem el a húgommal, és bár azóta az üzleti szempontokat figyelembe véve alakítgattuk, a szerelem továbbra is megvan. Az INQ márkával ugyanez a helyzet, és bár sokszor több emberre való feladat jut rám, és a felelÅ‘sség is nagy, ennek ellére megéri, hiszen a hobbim lehet a munkám.”

Interjú a Példaképpel
41 aktuális helyezés
Majoros Zita

Majoros Zita

Printa Kft. - Budapest

Majoros Zita a túlfogyasztás helyett új alternatívát kínál, újrahasznosított anyagokból tervez ruhát,Budapest inspirálja, és igyekszik szabadon dolgozni, kötöttségek és kikényszerített kompromisszumok nélkül. A legendássá vált Bolt után nyitotta meg a Printát, nehéz is elmagyarázni mi is ez: kávézó, szitanyomó műhely, concept store, így egyben. Talán egyszerűbb azt mondani, hogy maga Majoros Zita a Printa, mely életérzést, és egy zöldebb jövÅ‘t villant fel elÅ‘ttünk. A környezettudatosságot nehéz szexi csomagolásba burkolni, ez a Printa egyik nagy erÅ‘ssége. Budapest mellett már ott vannak Bécsben is. Zita az idei példaképek közül nem az egyetlen, aki anyaként viszi vállalkozását, azt mondja, épp a saját cég teremti meg azt a rugalmasságot, hogy anyaként is 100%-ot tudjon nyújtani. Izgalmas, vidám személyiség, pár perc után látszik rajta, hogy nem az üzleti tervek és az Excel-táblák hajtják elÅ‘re, hanem az optimizmus és az elszántság.

Interjú a Példaképpel
44 aktuális helyezés
Vaszkó Péter

Vaszkó Péter

AGRI-CORN Kft. - Monostorpályi

Valósággal belenÅ‘tt szülei mezÅ‘gazdasági vállalkozásába Vaszkó Péter, aki az erÅ‘s háttér ellenére állítja, a családi cégben sem sem könnyű talpon maradni. Ahhoz, hogy a 26 fÅ‘s kukoricafeldolgozót nyereségesen működtessék, néha bizony Å‘ is felveszi a munkásruhát és beáll a dolgozók közé.


„Minden döntés családi döntés, ha vannak javaslataink, akkor leülünk és megbeszéljük. A cégben mind a négyen benne vagyunk, az viszont édesanyám érdeme, hogy ketté tudjuk választani a munkát és a magánéletet. Ha családi ebéd van, akkor nincs helye céges ügyeknek az asztalnál,ehhez ragaszkodunk.”


Péter hisz abban, hogy mident a terepen kell megtanulni, mert az igazi ötletek csak akkor jönnek. Így lett a malomból olajüzem, abból szárítórendszer, most pedig tésztagyár – ahogy Å‘ fogalmaz, cégük különbözÅ‘ ágai úgy épülnek fel, mint egy svájci bicska. A sikerek ellenére azonban biztos benne, ha az Å‘ gyermeke egyszer más pályát választ, nem fogja lebeszélni.

Interjú a Példaképpel
14 aktuális helyezés
Berta Ágnes

Berta Ágnes

Bio-Drog-Berta Kft. - Kalocsa

Családi vállalkozásukkal, a bio élelmiszereket gyártó Bio Bertával együtt nÅ‘tt fel Berta Ágnes Barbara,és tudatosan készült arra, hogy szerepet vállaljon a cégben. Kereskedelmi igazgatóként ma Å‘ felel a csaknem kétszáz féle bio termékük forgalmazásáért, melyek élményt és egyben funkciót is kínálnak a vásárlóknak. Van köztük allergiás tüneteket enyhítÅ‘ gyülölcszselé, immunerÅ‘sítÅ‘ homoktövis ital és csicsókával édesített lekvár is.


LegfÅ‘bb motivációja a vásárlók elégedettségének elnyerése, a hét fénypontja számára az, amikornhétvégente a MOM Parki biopiacon találkozhat és beszélgethet a vevÅ‘kkel. Ilyenkor az sem zavarja, hogy hajnali háromkor kelt.


Saját ötlete alapján Magyarországon elsÅ‘ként fogott biocsokoládé-gyártásba, de ezen kívül is vannak még tervei, hogyan lehetne bÅ‘víteni a Bio Berta kínálatot és a lehetÅ‘ legjobban kihasználni azokat a bionövényeket, melyeket a Kalocsa melletti Fajszon negyven családi gazdálkodás bevonásával termelnek meg.


„Nagy álmom, hogy a „bio” legyen példaérték Magyarországon, és ahogyan az az EU-ban már több helyütt megvalósult, keresett és követett legyen. A magyar biofogyasztás szívügyünk, ezért is szlogenünk a „Terülj, terülj bio asztalkánk, Magyarország!”. Hitünk szerint a bio élelmiszer nem csak a fogyasztójának, de a termelÅ‘knek és a hazai piacnak is a legjobb elképzelhetÅ‘ kívánság.”

Interjú a Példaképpel
50 aktuális helyezés
Eisemann Ágnes

Eisemann Ágnes

Poplart Kft. - Budapest

Véletleneknek köszönheti, hogy a reklámszakmában találta meg a helyét. Kezdetben csak tanult, figyelt, kérdezett, aztán 25 évesen kockáztatott és megalapította saját ügynökségét. Eisemann Ágnes alkalmazottként kezdte, ma már a Poplart Kft. élén már húsz emberért felelÅ‘s, és a legnagyobb multinacionális cégek is évek óta bizalmat szavaznak neki.


Vallja, hogy mindig átláthatóságra és korrektségre kell törekedni, és a beosztottakat egyenrangú félként kell kezelni, csak így lehet sikeres egy cég. A folyamatos képzést pedig elengedhetetlennek tartja, hiszen Å‘ is a tanulásnak és szorgalmának köszönheti, hogy a nulláról eddig jutott.


„CégvezetÅ‘ként az a legrosszabb, hogy nagyon kevés visszajelzést kapsz. Míg az alkalmazottaid elvárják, hogy minden évben elmondd, mit tettek jól és miben tudnának fejlÅ‘dni, veled ugyanezt senki nem teszi meg. Egy dolog tud bármit visszaigazolni, ha az ügyfelek kitartanak az ügynökség mellett.”

Interjú a Példaképpel
12 aktuális helyezés
Dobronyi Tamás

Dobronyi Tamás

CLB Packaging Csomagolástechnikai Kft. - Budapest

Egy kispesti panel harmadik emeletérÅ‘l indult, egy csomagolástechnikai cég kutatás-fejlesztési székébe jutott Dobronyi Tamás, akit már gyermekkorában arra tanítottak a szülei, hogy a kemény munka és a kitartás viszi elÅ‘re az embert. Ehhez azóta nemcsak cégvezetÅ‘ként, hanem Lepsény alpolgármestereként és címzetes egyetemi docensként is tartja magát.


„Hiszek az élethosszig tartó tanulásban és abban, hogy ha ez szorgalommal és sok munkával párosul, akkor nem marad el a siker.”


Cégében, ahol 43 embert foglalkoztatnak, leginkább a környezetvédelmet tartja szem elÅ‘tt. Azon dolgoznak, hogy minél több magyar üzembe is be lehessen vezetni a biológiailag lebomló csomagolóanyagukat. A munkahelyi kihívásokkal azonban nem elégszik meg, mindig újabb területeken akarja kipróbálni magát. Jelenleg Weisz Fanni siket szépségkirálynÅ‘ segítségével tesz meg mindent a fogyatékkal élÅ‘k támogatásáért.

Interjú a Példaképpel
9 aktuális helyezés
Nagy Norbert

Nagy Norbert

WBS Rendszerház Kft. - Baja

Bizonyos berkekben arról híres, hogy Å‘ fogta meg az elsÅ‘ magyar kalózrádiót.Igazságügyi informatikus szakértÅ‘ként ma is rendszeresen segíti a rendÅ‘rség munkáját, miközben nemzetközileg is elismert informatikai céget vezet és egy gyógynövény mintagazdaság felépítésén fáradozik. Bírósági közalkalmazottként zavarta a „semmittevés”, ezért úgy gondolta, hogy a vállalkozói lét sokkal inkább megfelelÅ‘ lesz a számára.


„Azzal a beállítottsággal jöttem erre a világra, hogy az idÅ‘bÅ‘l van a legkevesebb. Nem úgy értem, hogy az elmúláson méláztam már gyermekkoromban, hanem úgy, hogy az idÅ‘ értelmes és hasznos eltöltése mindig is fontos volt a számomra.”


A rendszámfelismerés témakörében szabadalmaztatott találmányával cége jelentÅ‘s helyzeti elÅ‘nyre tett szert a nemzetközi piacon a nagy multinacionális gyártókkal szemben, mivel platformfüggetlen megoldást kínálnak és rugalmasabbak tudnak lenni.

Interjú a Példaképpel
27 aktuális helyezés
Dén Mátyás

Dén Mátyás

Opinion Leaders Kft. - Budapest

Dén Mátyás András tizenévesen weblapot készített, dolgozott újságíróként, online divízió vezetÅ‘ként, mára az Opinion Leaders Kft.-tulajdonosaként internetes termékekhez kapcsolódó produkciós tevékenységekkel foglalkozik és a saját termékfejlesztésben látja a jövÅ‘t. Tanárként fontosnak tartja a digitális médiavilág eszköztárát bevonni az oktatásba.


Saját termékük a Táblamagazin, mellyel 1967-ig lehet visszalapozni az újságokban. JövÅ‘re pl. A NÅ‘k Lapja összes száma olvasható lesz rajta.A családszervezéstÅ‘l a tudatos pénzügyeken és technikán át a közgázig tanít több témában is. Ingyenes tankönyvet írt és fejlesztett egy olyan Facebook alkalmazást, mellyel a diákok felkészülhetnek a vizsgákra.


"Minden nap úgy kell felkelni, mintha a nulláról indulnál. Az ügyfeleket meg kell becsülni, figyelni rájuk, ugyanis fontos a véleményük."

Interjú a Példaképpel
5 aktuális helyezés
Dr. Ipolyi-Topál Gitta

Dr. Ipolyi-Topál Gitta

Dr. Top Medical Kft. - Budapest

A hazai egészségkultúra javítása a célja Dr. Ipolyi-Topál Gittának, aki háziorvosként blogot indított és tanfolyamokon oktatja a tünetenyhítés és az elsÅ‘segélynyújtás alapjait. Az élet hozta úgy, hogy vállalkozó legyen, ami háromgyerekes anyaként a lehetÅ‘ legjobb választás volt számára.


Második gyerekével volt otthon, amikor szerette volna a családi kasszát kiegészíteni és az önfoglalkoztatás útját választotta. A HáziorvosBlogba évekig fektette a munkát és az energiát, elindította a Lásd el a bajod online tanfolyamot is, melyben videókon sajátíthatják el a részt vevÅ‘k az alapvetÅ‘ egészségügyi ismereteket.


„Számomra óriási szabadság a vállalkozás, nem is tudom elképzelni, hogy másképp képes lennék menedzselni az életünket. Alkalmazottként egész biztos nem lenne három gyerekem, vagy ha igen, akkor nem lenne munkahelyem. Egy nagycsaládos anyának a vállalkozás a legjobb út lehet.”

Interjú a Példaképpel
31 aktuális helyezés
Boldizsár Károly

Boldizsár Károly

Régiposta Utcai Naplóbolt Kft. - Budapest

Velencében kapott ihletet, de itthon valósította meg álmát, könyvkötÅ‘-manufaktúrájának termékeit az angol királyi család hivatalos beszállítója is forgalmazza. Gyermekkorában szeretett bele a papír illatába, úgy érzi, a sikert akkori naivitásának is köszönheti. A kudarcokról pedig azt mondja: elÅ‘re visznek.


Nyomdaipari végzettséggel, vásárokon kezdte árulni egyedi készítésű naplóit, ma belvárosi műhelyében egymásnak adják a kilincset a vevÅ‘k. Világszínvonalú manufaktúrájában heten dolgoznak, kézzel készült termékeikkel értéket teremtenek nemcsak itthon, hanem külföldön is, ahol a legnagyobb presztízsű üzleteknek szállítanak. Titka, hogy mindig a saját elképzeléseit valósította meg.


„Mindig az lebegett elÅ‘ttem, hogy milyen jó lenne, ha ott tarthatna egyszer a cég, hogy ha véletlenszerűen megismerek egy új embert, kiderüljön róla, ismeri a BomoArt márkát, termékeket – és azt hiszem, ez teljesült, nagyon sok ilyen emberrel találkozom.”

Interjú a Példaképpel
38 aktuális helyezés
Katona Gergely

Katona Gergely

Femtonics Kft. - Budapest

Mikroszkópjaikat a világ legjobb tudósai használják, cégük folyamatosan bÅ‘vül, Katona Gergely azonban továbbra sem akar lemondani arról, hogy vevÅ‘i bármikor kapcsolatba léphessenek vele. Büszke rá, hogy a tudományból keres pénzt, a sikert azonban nem ebben méri.


A fiatal fizikus karrierje kezdetén nehezen tudta meggyÅ‘zni a kutatóintézet vezetÅ‘it, hogy ki kell lépni az elefántcsonttoronyból, de a siker Å‘t igazolta. Az agykutatás területén nélkülözhetetlen készülékeken ma már 35-en dolgoznak cégében, melyet a hatalmas konkurencia ellenére a tudósok kézrÅ‘l kézre adnak maguk között, mint a jó asztalost. A titok nyitja a közvetlenség, ami azonban nem mehet a minÅ‘ség javára.


„A kutatók folyamatos versenyfutásban vannak az eredményekért, ezért nekik versenyautók kellenek. Mi versenyautókat építünk, ezeknek pedig a legjobbaknak kell lennie, hiszen senki nem akar egy másodosztályú géppel elindulni”.

Interjú a Példaképpel
11 aktuális helyezés
Baróthy Anna

Baróthy Anna

S’39 Hybrid Design Manufacture - Budapest

Innovatív művészeti tervezéssel és kivitelezéssel, valamint saját építészeti designtermékek alkotásával foglalkozik Baróthy Anna vállalkozása, az S’39 Hybrid Design Manufacture. NÅ‘i tervezÅ‘csapatával karöltve nincs elÅ‘ttük lehetetlen. Még az sem, hogy Bangladesben megállítsák a tengerszint emelkedést a saját tervezésű aktív bioépítészeti gátrendszerükkel.


Az élet több irányból is a saját vállalkozás felé vezette, leginkább az motiválta, hogy azzal tölthesse a legtöbb idÅ‘t, amit szeret: a kreatív alkotással. Hat éve működÅ‘ vállalkozása több féle innovatív terméket, például térburkolati elemeket és különleges vizualitást adó lamináltüveg termékcsaládot fejleszt, részt vesznek építészeti és design projektekben, emellett műhelyük egy aktív művészeti platform, rendezvényekkel, szakmai fórumokkal, pezsgÅ‘ alkotói tevékenységgel.


„Vállalkozóként egy olyan dologba fektethetem az energiáimat, amiben önmagam vagyok. A hobbimra próbálok vevÅ‘t találni, és bár ez így sarkított, de mégis igaz: mások fizetnek azért, hogy innovatívan gondolkodjam, tervezzek, építsek. Értéket teremthetek a magam és mások örömére. És ez nagyszerű.”

Interjú a Példaképpel
19 aktuális helyezés
Gyetvai Róbert

Gyetvai Róbert

Uniotech Csomagolástechnikai Kft. - Kosd

Gyetvai Róbert mindent feladott, jó autót, magas fizetést, hogy a saját feje után menjen. AzUniotech Csomagolástechnikai Kft. elsÅ‘ raktára családi háza garázsában volt, a kereskedelmi irodát pedig az egyik szobában rendezte be. Megérte a kockázatot, néhány év alatt nÅ‘ttek akkorára, hogy ma már 18 alkalmazottat foglalkoztatnak, termékeik és szolgáltatásaik pedig meghatározó termékei a magyar piacnak.


„Gyakorlatilag a nullából építettük fel a vállalatot, ehhez képest hat-hét éven belül már önjáró lett és azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Az indulás után egy évvel azt mondták, hogy válság van, de mi úgy döntöttünk, hogy ebben nem veszünk részt és ezt a hozzáállást a mai napig tükrözi a cég.”


Cége mellett másik szerelme Naszály-hegyi tanyája, az ott termelt tejtermékekbÅ‘l és húsból alkalmazottai asztalaira is jut, a hatalmas területen pedig disznóvágásokat tart és táborokat szervez a dolgozók gyerekeinek. Ő ugyanis a hétköznapi emberek példaképe szeretne lenni.

Interjú a Példaképpel
29 aktuális helyezés
Dóra Sebestyén

Dóra Sebestyén

Unicomp Kft. - Székesfehérvár

Dóra Sebestyén az Egyesült Államokat és egy izgalmas kutatói állást hagyott ott, hogy hazatérve belépjen a családi cégbe. A hagyományos IT szolgáltatások mellett az Unicomp ma már szenzorhálózatos technológiákkal foglalkozik, olyan helyekrÅ‘l tudnak adatokat gyűjteni, ahonnan eddig ez nem volt lehetséges. Jól ráéreztek, milyen technológiákra lehet a jövÅ‘ben kereslet, a felhÅ‘ alapú megoldásokkal is régebben foglalkoznak, most pedig az agrárinformatikában alkotnának nagyot. Sebestyén sikeresen épített fel egy ütÅ‘képes fejlesztÅ‘csapatot is, úgy tűnik, okos üzleti lépés volt az innovációra alapozni a fehérvári cégnél. Azt mondja, hazatérve nem volt kérdés, hogy édesapja cégébe áll be – a papának a generációváltás miatt nem kell aggódnia, az egyszer biztos.

Interjú a Példaképpel
46 aktuális helyezés
Havasi Zoltán

Havasi Zoltán

MobilPort Kft. - Budapest

Az alkotó tevékenységet szereti a legjobban Havasi Zoltán, a MobilPort kft. tulajdonosa, aki oktatástechnológiai módszertannal segít elsajátítani az idegen nyelvet. A Click4Skill megtanít angolul gondolkozni, a nyelvtanulás pedig követhetÅ‘vé és mérhetÅ‘vé válik az applikációnak köszönhetÅ‘en.


Úgy építették fel a Click4Skill tananyagát, hogy fogtak 10 bestsellert – Pl. a Harry Pottert, a Sherlock Holmes-t vagy a Bibliát - és a szavak elÅ‘fordulásának gyakorisága alapján leválogatták. A nyelvtani szerkezetek alapján pedig összeállítottak tízezer mondatot és tízezer szót. A program úgy van kialakítva, hogy addig lehet gyakorolni, amíg meg nem tanulja az ember.


“Azt is kiemelném, hogy a tanulás a Clik4Skillnek köszönhetÅ‘en játékként is felfogható, miközben ténylegesen komoly tudásra teszünk szert. A másik elÅ‘nye, hogy, az üresjáratokat is ki tudjuk használni, pl. utazás vagy fürdés közben is tanulhatunk.”

Interjú a Példaképpel
47 aktuális helyezés
Gaál Péter

Gaál Péter

Lenergy Magyarország Kft. - Budapest

Csupán három év alatt építette fel sikeres klímatechnikai vállalkozását Gaál Péter, aki vezetÅ‘ pozíciót és egy külföldi lehetÅ‘séget is feladott álmaiért. Nem a pénzért csinálja, hanem a kihívásért és a saját terveinek megvalósításáért. Igazi csapatjátékos, aki sikereit emberi léptékben méri.


A 2011 végén alapított Lenergy Magyarország Kft. sokkal gyorsabban fejlÅ‘dött, mint várta, ma Å‘k szolgáltatnak klímatechnikai megoldásokat több nagyvállalatnak is az országban, illetve terjeszkednek Szlovákiában és Csehországban is. Bár ma nagyrészt az üzlet vezetése a fÅ‘ feladata, szakmája továbbra is a szenvedélye, nemrég egy saját ötletébÅ‘l szabadalom lett.


Társadalmi szerepvállalásának fontos része a Varázslatos Magyaroszág Nonprofit Kft., melyet öt éve alapított azzal a céllal, hogy Magyarország nemzeti parkjait népszerűsítse egy fotópályázattal.


„Azt élvezem a vállalkozásban, hogy egy gondolatból, egy ötletbÅ‘l valóságot hozhatok létre, amiért harminc kollégámmal közösen dolgozunk, és a végeredmény majdnem tökéletes lesz. Mert teljesen tökéletes nem létezik.”

Interjú a Példaképpel
2 aktuális helyezés
Vida Ágnes

Vida Ágnes

Gazdagmami Kft. - Budapest

Vállalkozást indítani a gyerekszobából egyáltalán nem lehetetlen Vida Ági szerint, aki a Kismamablogján találkozott a ténnyel: rengeteg anyuka szeretne otthonról dolgozni. Ha megélni szeretnél akkor dolgozz, ha élni is szeretnél, akkor vállalkozz – vallja és a Gazdagmaminak köszönhetÅ‘en egyre több nÅ‘ nyeri vissza önbizalmát és alapít saját vállalkozást.


Vida Ági gyes mellett indította el vállalkozásait, írta a Kismamablogot, majd 2008 februárjában született meg a Gazdagmami, amely nem feltétlenül olyanoknak szólt, akik vállalkozói vénával születtek és már eleve sikeresek, hanem útkeresÅ‘ és dolgozni vágyó anyukáknak.


“A munka nem macera amiért pénzt adnak, hanem lehet szórakozás is, izgalmasabbá teheted általa az életed. Nem szabad a megfelelÅ‘ körülményre várni, el kell hinned, hogy képes vagy elérni az álmaidat és ne akarj mindenkinek megfelelni. A saját vállalkozásban azt is szeretem, hogy nem feltétlenül kell bejárni egy irodába, a gyerekek mellett, akár otthon pizsamában is lehet dolgozni. “

Interjú a Példaképpel
45 aktuális helyezés
Szórádi Bence

Szórádi Bence

LED LEET - Győr

Szórádi Bence villamosmérnöknek tanult, közben indította el saját cégét, amivel ma már a led világítás piacán Å‘ az elsÅ‘ számú kereskedÅ‘. A cég saját LED fényforrás piacra dobásával képes volt piacot szerezni. A nagyok felfigyeltek szakértelmére és elkezdték a közös munkát, azóta kiterjedt partnerkapcsolatokra tettek szert az iparágban, megkerülhetetlen szereplÅ‘k, külföldrÅ‘l is rengeteg megrendelést kapnak. Az azóta LED LEET-re keresztelt gyÅ‘ri cég európai terjeszkedésbe kezdett, céljuk, hogy minél többen használjanak energiatakarékos megoldásokat. Bence üzleti érzéke már kiskorában a felszínre tört, vállalkozóként fiatalsága épp annyira volt elÅ‘ny, mint hátrány, de a „kölyökképű” jelzÅ‘t hamar elfelejtették az ügyfelek. Bence folyamatosan képzi magát, netes kurzusokat végez el a világ top egyetemein, és amit tud, beépíti cégvezetÅ‘i filozófiájába, legyen szó a buddhizmusról, a növények tudatáról vagy a pszichológiájáról.

Interjú a Példaképpel
1 aktuális helyezés
Szalai Nóra

Szalai Nóra

5 Perc Csoport Kft. - Budapest

Százezrek köszönhetik angol nyelvtudásukat Szalai Nórának és az 5 perc Angolnak, mely ingyenes webes leckékkel indult, majd több tankönyv és havi magazin lett belÅ‘le. A nyelvtanulás élvezetessé tétele nemcsak munka, de szenvedély is Nóra számára, mely életének és családja mindennapjainak is fÅ‘szereplÅ‘je.


Az egész egy nyelviskolával indult, amit férjével közösen indított. Érdekes és olvasmányos tartalmakkal próbálták izgalmassá tenni az órákat, ami olyan jól sikerült, hogy egy önálló márka, az 5 perc Angol fejlÅ‘dött ki belÅ‘le. Nóra büszke arra, hogy több mint egy nyelvtanár, hiszen magazint szerkeszt, nyelvkönyvet ír, melyeknek Å‘ maga az arca is.


„Számomra a vállalkozás a szenvedélyem is, ezért tudok mindent beleadni és ettÅ‘l lehet sikeres. Minden nap azért dolgozom, hogy jobbat tudjak nyújtani és megfeleljek a saját magam által támasztott elvárásoknak. Örömöt lelek abban, amit csinálok, és meg is élünk belÅ‘le, úgyhogy megtaláltam az utamat.”

Interjú a Példaképpel
39 aktuális helyezés
Démi Zsolt

Démi Zsolt

Drótpók Kft. - Budapest

Démi Zsolt a Drótpók Kft. 18 alkalmazottjával együtt egy budapesti családi házban fejleszt szoftvert amerikai cégek számára, kizárólag magyarokkal. Már a kezdetektÅ‘l az motiválta, hogy az informatika terén szakmai elismerést szerezzen a magyar szakembereknek, miközben a társadalom számára hasznos fejlesztéseket hoznak létre.


Vallja, hogy a piacon csak akkor lehet megmaradni, ha nincsenek teljesen ráutalva az ügyfelekre, ezért saját termékek fejlesztésébe is belekezdett, alkalmazottait pedig barátként kezeli. A sikert azonban nem veszi természetesnek.


„Tizennyolc emberért vagyok felelÅ‘s, ami néha nagyon ijesztÅ‘ tud lenni. Amikor például fizetést kell adnom, sokszor én is elcsodálkozom, hogyan vagyok erre képes, és hogy lesz a számlán minden hónapban ennyi pénz. Hatalmas felelÅ‘sség, de ha már így döntöttem, akkor kicsit máshogy csinálom, mint a többiek.”

Interjú a Példaképpel
17 aktuális helyezés
Ván Barna

Ván Barna

Ván Iroda Kft. - Kiskunhalas

A család fekete bárányáról sokáig nem gondolták, hogy viszi valamire. Ván Barna végül rácáfolt mindenkire: a kis családi könyvelÅ‘irodát a régió egyik legmeghatározóbb cégévé virágoztatta fel, ráadásul közben a több lábon állás jegyében változatos cégbirodalmat is felépített.


„Igyekszünk teljes körű szolgáltatás nyújtani, ami azt jelenti, hogy nem csak könyvelünk, hanem minden adminisztratív jellegű problémában segítünk, például a hitelkérelmeknél és a pályázatoknál is. Az a célunk, hogy az ügyfeleknek csak profittal kelljen foglalkozniuk, minden mást elintézünk mi.”


Ván Barna ma már inkább tipikus vállalkozónak tartja magát, semmint könyvelÅ‘nek, mivel – az ingatlankezeléstÅ‘l a benzinkúton át a vágóhídig – már sokfelé ágazik a vállalkozói tevékenysége. Mottója szerint a lehetÅ‘ségek mindig jönnek maguktól, csak észre kell venni Å‘ket és elég bátornak lenni a kiaknázásukhoz.

Interjú a Példaképpel
48 aktuális helyezés
Molnár Kristóf

Molnár Kristóf

Nyitott Ház Ingatlanforgalmazó és- Fejlesztő Kft. - Győr

Molnár Kristóf a saját útját járja, miközben több ezer ember életére van hatással. Amerikában ismerkedett meg a franchise üzleti modell elÅ‘nyeivel, majd GyÅ‘rben testvérével közösen elindították a hasonló alapokon nyugvó Openhouse Országos Ingatlan Hálózatot, mely mára az ingatlanpiac meghatározó szereplÅ‘je lett.


Mindig a következÅ‘ lépésre koncentrál, végigjárta a ranglétrát, az OpenHouse mellett két új vállalkozást is indított az elmúlt években. Klasszikus starter típus, imád ott lenni a kezdeteknél és növekvÅ‘ pályára állítani a vállalkozást.


“Én eleve erre készültem fiatal korom óta. A saját utamat járhatom, miközben hatással lehetek az emberekre. Gondolj bele, több ezer embert költöztettünk el az elmúlt években, a lakhely változás pedig hozza magával a többi izgalmat: új iskola, új szomszédok, új szerelmek, egy költözéssel elindulsz valami új felé”

Interjú a Példaképpel
32 aktuális helyezés
Tárkány-Kovács Bálint

Tárkány-Kovács Bálint

Tárkány Művek - Budapest

Zenészként vállalkozónak lenni nem mindig egyszerű feladat, de Tárkány-Kovács Bálint kihívásként éli meg, hogy kézben tartsa zenekara, a Tárkány Művek menedzseri feladatait. A hazai és külföldi sikerekhez kellett is Bálint vállalkozó énje, hogy képes legyen tanulni a hibákból és új víziókat alkotni. Célja, hogy hozzájáruljon a magyar zene megújulásához. Fontos kulturális küldetéstudat vezeti, azt mondja, nemcsak komolyzenében, de könnyűzenében is van már nemzeti hagyományunk, melyet érdemes és szükséges is tovább vinni. A Prima Junior díjas csapat három nagylemezt és számos sikeres fellépést tudhat maga mögött, köztük egy teltházas koncertet a Müpában, mely szakmai életük eddigi csúcspontja volt. Zenéjükben másoktól eltérÅ‘en a népzene felÅ‘l indulva jutnak el a jazzig és a könnyedebb műfajokig. Dalaikban a társadalom kulcskérdéseire reagálnak. „A zene számomra egyfajta K+F tevékenység, hiszen a művészek érzékenyen vesznek észre problémákat és szenvedélyesen keresik azokra a választ, ami egyedi megvalósításokat szül.”

Interjú a Példaképpel
20 aktuális helyezés
Dr. Kelen Ákos

Dr. Kelen Ákos

HighCosm Bt. - Dr.Kelen - Budapest

A Dr. Kelen márkanév egyet jelent az egészségtudatos, tartósítószer, illat- és színezÅ‘anyag-mentes kozmetikummal. A több mint húsz éve indult család vezette vállalkozás általános igazgatóhelyettese, a gyógyszerész végzettségű Dr. Kelen Ákos folytatja a hagyományt és megÅ‘rizte a Dr. Kelen-ben rejlÅ‘ tudást.


Fejlesztéssel a mai napig foglalkozik, de pár éve már vezetÅ‘i munkakörben is dolgozik. Mindig is szem elÅ‘tt tartotta, hogy mi az, ami idegen a testnek, teljesen felesleges, nem kell a bÅ‘r szépségéhez. Több mint húsz évvel ezelÅ‘tt a nyári UV védelmet biztosító naptejekkel indult útjára a Dr.Kelen, ezáltal lettek ismertek. Hamarosan az állatgyógyászat felé is nyitnak.


"Jó felkelni minden reggel és várni a kihívásokat, hogy az általunk fejlesztett készítményekkel hozzájárulhatunk a felhasználók egészségéhez, külsÅ‘ és belsÅ‘ szépségükhöz. A saját vállalkozás változatos munkát jelent, és a változások jelentÅ‘s mértéket én tudom befolyásolni."

Interjú a Példaképpel
28 aktuális helyezés
Hunya Zita

Hunya Zita

Egyéni vállalkozó - Kondoros

Hogy mi motivál egy kilenc éves kislányt a kétkezi munkára? Aszenvedély. Hunya Zita gyerekkorától fogva szülei vállalkozásában dolgozott, 20 évesen saját lábára állt és ma már Å‘ látja el az ország nagy Herbáriáját fűszer- és gyógynövényekkel.


Hajnalban kel minden reggel és egész nap együtt dolgozik az idénymunkásokkal. Imádja a földeket, lakásukat gyógynövény illat lengi körül. A mai napig együtt dolgozik a családjával és ma már saját gépparkja, tároló és feldolgozó telephelye, mogyoró és mandula ültetvénye is van.


“Végletekig küzdök és ha azt mondják, ezt nem lehet megcsinálni, azt mondom dehogynem. A kitartás a legfontosabb! Nagyon jó a viszonyom az idénymunkásokkal is, olyanok vagyunk, mint egy család. Nem tudnék mást csinálni, de kétség kívül befolyásolt az, hogy ebben nÅ‘ttem fel.”

Interjú a Példaképpel
36 aktuális helyezés
Becsei Áron

Becsei Áron

Bexei Watches Kft. - Budapest

A harmadik generációs órás családba született Becsei Áron az egyetlen magyar órakészítÅ‘, akinek munkáit a világon mindenhol ismerik és elismerik. Egyedi idÅ‘mérÅ‘it gyűjtÅ‘k számára készíti, mellette pedig kiállításokon mutatja be a Bexei óramodelleket, melyeknek minden egyes alkatrészét saját kezűleg készíti.


Hittel és a kitartással vitte sikerre a vállalkozását feleségével közösen, minden idÅ‘t, energiát és pénzt belefektetve a munkába. Ma Nyugat-Európától Malajziáig sokan keresik meg, hogy személyre szabott órát rendeljnek tÅ‘le. Munkáját a szakma is elismeri, Å‘ a Független ÓrakészítÅ‘k Svájci Akadémiájának egyetlen kelet-közép-európai tagja.


„Jó alkotó embernek lenni, és ehhez a vállalkozás adja meg a megfelelÅ‘ keretet. Szabadon gondolkozhatsz, nem azt kell csinálni, amit mások megmondanak. Ha pedig eljön a siker, akkor biztos lehetsz abban, hogy ez a te érdemed.”

Interjú a Példaképpel
30 aktuális helyezés
Gál-Berey Tünde

Gál-Berey Tünde

Villámfordítás - Budapest

Ami más, az nem feltétlenül rossz – vallja Gál-Berey Tünde, aki forradalmi ötleteivel már nem egyszer verte ki a biztosítékot a fordítói szakmában. Mindössze 24 éves volt, amikor megalapította Villámfordítás nevű irodáját, amely ma már 400 szabadúszó fordítót alkalmaz. A kétgyermekes édesanya már az indulásnál biztos volt abban, hogy nála nem lesznek rossz üzleti viszonyok.


„Sok fordító dolgozik nekem, de mindegyiküket ismerem, tudom, mivel foglalkoznak, hol tartanak az életükben, ezáltal pedig azzal is tisztában vagyok, mire számíthatok tÅ‘lük. A fordítás minÅ‘ségét egy dolog befolyásolja, hogy a fordító szereti-e, amit csinál. Az én feladatom az, hogy ennek megteremtsem a kereteit, méghozzá fair trade módon.”


A projektek mellett a pályakezdÅ‘ fiatalokra is figyel, TranszFészek nevű programját azért indította el, hogy megadja a lehetÅ‘séget azoknak, akik gyakorlati tudást szeretnének elsajátítani, de nincs meg rá a lehetÅ‘ségük.

Interjú a Példaképpel
3 aktuális helyezés
Limbacher Tivadar

Limbacher Tivadar

Ma este Színház Kft. - Budapest

Limbacher Tivadar a spontaneitásra fektette a hangsúlyt, amikor három évvel ezelÅ‘tt egyik legjobb barátjával, Szabadkai Attilával létrehozták saját vállalkozásukat, a hobbiprojektnek indult “Ma este Színház!” honlapot, ahol a szabadon maradt színházi férÅ‘helyeket az elÅ‘adás napján féláron kínálják megvételre. Országos népszerűségű, az "Az Év Honlapja" díjas vállalkozásuk igazi kultúrmisszió.
Nagyobb nyomásra, kihívásra volt szüksége a feljÅ‘déshez ezért háta mögött hagyva biztos brüsszeli munkáját hazajött Budapestre.
ElÅ‘remutató, pozitív dolgot szeretett volna létrehozni. Ekkor jutott eszébe a “Ma este Színház!”. “Rengeteg élményt, barátot szereztünk az elmúlt években, új és izgalmas helyzetekben próbálhattuk ki magunkat, azt csináljuk, amit szeretünk. Több, mint 200 000 nézÅ‘ általunk jutott el színházba! Azt érezzük, hogy mindkét fél – a nézÅ‘k és a színházak is - örülnek, ez igazi win-win szituáció, ráadásul az egyik legjobb barátommal dolgozhatok együtt.”

Interjú a Példaképpel
23 aktuális helyezés
Torda Tibor

Torda Tibor

Tech-Medical Kft. - Hatvan

Kórházi középvezetÅ‘ként is elkezdett dolgozni egy saját projektjén, mert szerette volna összekötni azokat, akik orvosi műszerekkel foglalkoztak. A vállalkozóvá válása ennél drámaibb és furább történet: tetemes hitelterhei miatt döntött végül úgy, hogy megvalósítja az álmát, és felépít egy 100 milliós céget. Kevesen mondták volna azt, hogy sikerül neki, selejtek felvásárlásával tényleg a legaljáról kezdte. De a csapata bízott benne, és Å‘ is magában, a kitartás pedig meghozta gyümölcsét, életét rendezni tudta, ma már másoknak is Å‘ biztosít megélhetést. Torda Tibor nem felejtette el, honnan jött, sokat kapott szülÅ‘városától, Hatvantól, és amikor csak teheti, vissza is ad a közösségnek.

Interjú a Példaképpel
22 aktuális helyezés
Kun Szabolcs

Kun Szabolcs

MinervaSoft és Arenim Technologies - Budapest

Egy berlini ösztöndíj alatt összerakja a Skype elÅ‘djét, erre az innovatív szoftveres telefonos megoldásra alapulnak a késÅ‘bbi cégei, Magyarországon elÅ‘ször szállít le ilyen szoftvereket, melyek ma a régió legnagyobb call centereit szolgálják ki. A SzerencsrÅ‘l indult vállalkozó eddig összesen egyszer volt alkalmazásban, itt találkozott mai cégtársával, Megyeri Attilával, akivel elhatározták, hogy létrehoznak egy globális IT-céget. A kitörési pontot már a Snowden-botrány kipattanása elÅ‘tt is a hívástitkosításban találták meg. CryptTalk nevű alkalmazásuk számos díjat nyert az elmúlt évben, az Arenim Technologiest a régió legjobb startupjának választották, a CTIA (The Wireless Association) pedig 2014-ben beválasztotta a világ 40 legígéretesebb mobil technológiai cége közé.

Interjú a Példaképpel
18 aktuális helyezés
Papp Krisztián Sándor

Papp Krisztián Sándor

PA-COMP KFT. - Újfehértó

Keveseknek sikerülne egy cég vezetését összehangolni a lelkészi hivatással, de Papp Krisztián nem ismer lehetetlent. Személyes hitvallása az összetartás, mellyel cége mára Újfehértó legnagyobb foglalkoztatójává nÅ‘tte ki magát. Ha pedig mégis túl nagy a nyomás, rockzenével és motorozással ereszti ki a gÅ‘zt.


Szülei négy zsák sárgaborsóval kezdtek bele a családi vállalkozásba, a semmibÅ‘l építették fel a csomagolócéget, mely gyermekeik vezetésével ma már 45 család megélhetését biztosítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban. A cég filozófiájában a hit és a család is fontos szerepet játszik, gyakorló református lelkészként az is elÅ‘fordult már, hogy Krisztián a tárgyalóban adta össze az értékesítÅ‘ket.


„Sokszor elÅ‘fordul, hogy letelik a munkaidÅ‘, de befut egy megrendelés, amit mindenképpen meg kell csinálni. Ilyenkor, ha kérem, mindenki marad még 1-2 órát, ez az összetartás engem is motivál. Jelmondatunk, hogy a legfontosabb érték az emberi munkaerÅ‘, a stratégiai döntéseket pedig a Jóistenre bízzuk.”

Interjú a Példaképpel
43 aktuális helyezés
Zachary Milaskey

Zachary Milaskey

Tipton Eyeworks Bt. - Budapest

Nagyon ritkán fordul elÅ‘, hogy egy szemüveggyártó cég az elejétÅ‘l a végéig viszi a folyamatot - meséli Zachary Milaskey, aki annak idején nem talált olyan keretet ami tetszett volna neki, így bakelitlemezbÅ‘l megalkotta a saját szemüvegét. Azóta rendelt már tÅ‘le Elvis Costello és Elton John is.


Két kultúrában nevelkedett, nagy hatással volt rá az amerikai mentalitás és mindig a dolgok pozitív oldalát keresi. Mikor megtalálta édesapja régi lemezgyűjteményét, kísérletezni kezdett vele, így születtek meg az elsÅ‘ szemüvegkeretek.


“Nálunk mindent mi csinálunk a formatervezéstÅ‘l a gyártáson át egészen a finom munkákig. A kereteink kézzel készülnek, egyedi darabok és persze Magyarországon gyártjuk Å‘ket.”

Interjú a Példaképpel
8 aktuális helyezés
Dancsuly Krisztina

Dancsuly Krisztina

MoPa Mohány és Páfra Kft. - Budapest

Már az egyetem alatt vállalkozásba kezdett, hamarosan pedig az országban elsÅ‘ként fogott bele üzlettársával a zöldfalak építésébe Dancsuly Krisztina, mert ebben a növényépítési megoldásban igazi újító lehet és ki tudja fejezni önmagát. Ez az alkotási vágy és a természet szeretete motiválja vállalkozásában, melyet állandó szakmai megújulással fejleszt.


Célja, hogy népszerűsítse a zöldfalakat, mint a jövÅ‘ építészeti stílusának fontos szereplÅ‘jét, amelyel képes becsempészni a természetet a szürke nagyvárosokba is. Cége jelenleg piacvezetÅ‘ Magyarországon a növényfalak területén, és nyitottak a külföldi munkák felé is. Díjnyertes növényfalaikra Krisztina úgy tekint, mintha a saját gyerekei lennének, és saját kezűleg gondozza Å‘ket.


„A szívemet-lelkemet beleadom a vállalkozásba a társammal együtt a közös álmainkért. Ha nem adnád érte az életed, akkor nem is érdemes ebbe belevágni.”

Interjú a Példaképpel
16 aktuális helyezés
Tóth Zsuzsa

Tóth Zsuzsa

Bárányfelhő Kft. - Budapest

A BárányfelhÅ‘ FejlesztÅ‘ Gyermekközpont alapítója maga is tanulási problémákkal küzdött, de kitartásának köszönhetÅ‘en két diplomát is szerzett, majd saját vállalkozást indított. A környezete korábban még azon is meglepÅ‘dött, hogy sikerrel vette az érettségit. A BárányfelhÅ‘ abban nagyon jó, hogy a szülÅ‘ket is felkészíti arra, hogyan segíthetnek a gyermekeiknek, mert fontos, hogy a problémákkal küzdÅ‘ gyerekek mellett ott álljon egy felnÅ‘tt, aki elmondja, „semmi gond, nem veled van a baj”. Zsuzsa a cégbÅ‘l alig vesz ki valamit, azt vallja, inkább lát el sok gyermeket kevesebbért, mint fordítva. Nem tagadja, az üzleti kérdésekben még van mit fejlÅ‘dniük, de a BárányfelhÅ‘ így is egyértelműen egy sikersztori. A meggyÅ‘zÅ‘dés, az akarat és a jószándék tartja össze – ilyen cégekre is szükség van.

Interjú a Példaképpel
49 aktuális helyezés
Balassa István

Balassa István

Balassa Bor Kft. - Tokaj

Mindent annak rendelt alá, hogy a legjobbat adja ki a kezébÅ‘l, és a siker nem maradt el. Balassa István ma már sokszorosan díjnyertes borokat készít, az ide vezetÅ‘ út azonban nem volt egyszerű. Ma azért küzd, hogy megmutassa a világnak a tokaji bor különleges adottságait.


Nem volt családi öröksége, mindent a nulláról kezdett, így furfangos eszközökkel kellett megszereznie az induláshoz szükséges földet és a pincét. Az indulás óta egyetlen célja van: hogy a legjobb minÅ‘séget állítsa elÅ‘, ezért a sikert sem a díjakban, hanem a fogyasztók véleményében méri.


„Egy borász élete döntésekbÅ‘l áll, ezek meghozatala alatt pedig csak az lebegett a szemem elÅ‘tt, hogy a termÅ‘hely különleges adottságait a szÅ‘lÅ‘ a lehetÅ‘ legjobban kifejezze. Semmi más nem érdekelt. Az elsÅ‘ években úgy mentem elÅ‘re, mint egy japán pilóta, amikor beleül a kamikaze gépbe, csak én nem rombolni akartam, hanem létrehozni valamit.”

Interjú a Példaképpel
10 aktuális helyezés
Killik László

Killik László

BPO AUDIT TAX - Budapest

Killik László feleségével alapított cége példa arra, hogyan lehet a telített könyvelÅ‘, könyvvizsgáló és adótanácsadó piacon sikeres vállalkozást építeni. Ezzel párhuzamosan három gyereket nevelni és sokat sportolni.


Az egyetem után, 2001-ben alapította meg Killik László feleségével a BPO Kft.-t. A mai napig egy szobában is dolgoznak, két különbözÅ‘ szakterületen. ElsÅ‘dleges céljuk professzionális és egyben ügyfélközpontú szolgáltatást nyújtani a kis- és középvállalkozói szektornak.


„Mivel a rövidtávú haszon helyett mindig a fenntarthatóság volt számunkra fontos, ezért 2005-ben csatlakoztunk az MGI nemzetközi szövetségéhez, amelynek tagjai közepes méretű könyvelÅ‘, könyvvizsgáló cégek világszerte. Ez a lépés nagymértékben erÅ‘sítette a hírnevünket és komoly know-how-t hozott a cégünkbe.”

Interjú a Példaképpel
15 aktuális helyezés
Schneider Balázs

Schneider Balázs

All You Can Move SportPass - Budapest

Mit csinál az ember, ha munkahelyén többféle sportot is szeretne űzni? Schneider Balázs például kitalált egy kártyát, mellyel ma már 25 ezer ember mindennapi sportolását könnyíti meg. Az ALL YOU CAN MOVE SportPass története egy cégen belüli ötlettel kezdÅ‘dött, néhány év múlva viszont országos hálózattá vált.


A céget feleségével együtt lakásuk nappalijában hozták létre, ma már húsz alkalmazott segít kezelni a velük szerzÅ‘dött 600 vállalatot és a több tízezer ügyfelet, akik 400 sportlétesítménybe járhatnak a kártya segítségével. A dinamikus növekedés ellenére azonban a tulajdonos szeretné, ha megmaradna a családbarát szemlélet.


„Rendkívül pozitív, hogy az emberek egyre többet mozognak, és szeretnénk bebizonyítani, hogy ebben nekünk is van szerepünk. Hiszen a legtöbben nem azért nem sportolnak, mert nem akarnak, hanem mert túl drága, túl sok idÅ‘t vesz igénybe, vagy nem tudják, hol lehet. Mi megadjuk nekik a lehetÅ‘séget, hogy ezeket a problémákat kiküszöböljék és egészségesebb életet éljenek.”

Interjú a Példaképpel

Felhasználási feltételek


A Példakép Alapítvány Az Év Példaképe 2014 közönségszavazás technikai hátterét az Inda (Inda-Labs Zrt.) biztosítja. Az Inda a CEMP csoport fejlesztőcége, az Index.hu köré csoportosított közösségi szolgáltatásokat (Blog.hu, Indavideó, Indafotó, Indamail, Index Fórumok, Indabox) fejleszti és üzemelteti.

Szolgáltatásainkban egységes belépési rendszerünk, az Indapass biztosít lehetőséget a belépésre, egy e-mail cím és egy jelszó segítségével, vagy Facebook fiókkal történt előzetes összekötés után Facebook belépési azonosítókkal.

A közönségszavazásban a felhasználók érvényes Indapass regisztrációval vehetnek részt. A regisztrációra a szavazás alatt mindenkinek lehetőséget biztosítunk.

A közönségszavazás 2014. december 19-én 00:00-tól 2015. január 22-én 12:00-ig tart.

A közönségszavazásban egy felhasználó egy Indapass-szal egyszer vehet részt, és az ötven példakép-jelölt közül egyre kell leadnia szavazatát. A példaképeket a szavazás oldalán véletlenszerű sorrendben mutatjuk meg, egyszerre 10-et, a következő 10 jelöltért lapoznia kell. Kereshet is a példaképek között, név, cégnév, és város alapján.

Ha rákattint a példaképekre, bővebben olvashat róluk, a jelöléshez a jelölthöz tartozó Jelölöm karikára kell kattintani. Jelöltje bekerül az oldal tetején látható saját jelöltjét kiemelő dobozba, ahonnan egy kattintással kiveheti, ha mégsem őt választja. Ha biztos a jelöltjében, szavazzon rá a mellette lévő Rá szavazok gombbal. Ezzel elküldi szavazatát, amin később már nem változtathat.

A szavazás állása 2015. január 15-ig titkos. 2015. január 16-én 00:00-tól a szavazás lezárásáig a jelöltek adatlapján megmutatjuk aktuális helyezésüket.

Szavazatával Forbes magazin előfizetést nyerhet, ennek részleteiről itt olvashat.

A szavazás során gondoskodunk a rendelkezésünkre bocsátott adatok biztonságáról, megfelelő technikai feltételek, és eljárási szabályok alkalmazásával biztosítjuk a tudomásunkra jutott adatok védelmét, hogy azok jogosulatlan felhasználására ne kerülhessen sor, illetve jogosulatlan harmadik személyek birtokába ne juthassanak.

Amennyiben a szavazás során nem valós felhasználóktól tömegesen érkező jelölést tapasztalunk, az így leadott, nem valós felhasználóktól érkezett szavazatokat érvénytelenítjük.

Adatkezelési nyilvántartási azonosító számunk: 02645-0001

Az Év Példaképe 2014 pályázatot a Példakép Alapítvány szervezi, a pályázatról náluk tájékozódhat bővebben.

Ezzel az Indappassal már szavazott!

Ok Kilépés